Nezískali by veru titul Miss zelenina, neohúrili by svojím tvarom, farbou či vôňou. A predsa si bez nich nevieme našu kuchyňu ani predstaviť.
Ešte stále je sezóna chutnej cukety, s ktorou sa dajú vymýšľať vynikajúce a rýchle recepty. Tu je jeden z nich!
Paprika, artičoky aj sladké zemiaky - prečo by sme ich mali konzumovať, ak túžime po štíhlej línii?
Priveľa korenia možno škodí, ale keď zvolíte správne množstvo, dokážete pomôcť aj zdraviu. Mnoho korenín pôsobí totiž blahodárne na naše telo.
Návody na prípravu perkeltu majú mnoho podôb, podobne ako v ich kolíske - v Maďarsku sa pripravuje na mnoho spôsobov.
Pravý maďarský guláš je len jeden, hoci spôsobov jeho prípravy sú desiatky, ak nie stovky.
V jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť čerstvej zeleniny.
Papriky sú prospešné bez ohľadu na svoju farbu, všetky čerstvé plody obsahujú vitamíny B a C a dávku rôznych minerálov, ako vápnik, draslík, železo a horčík.
Tradičné jedlá juhoslovenskej kuchyne by boli bez mletej červenej papriky ako telo bez rúk. Dotvárajú jej chuť a pridávajú nenapodobiteľnú paprikovú arómu.
Paprika Žitava bude pod ochranou Európskej únie. Európska komisia totiž schválila doplnenie registra chránených označení pôvodu o ďalší slovenský výrobok.
Ruskí vedci chcú na Medzinárodnej vesmírnej stanici vyskúšať pestovanie paradajok, papriky a ryže. Využijú na to skleník Lada.
Papriky sú pre organizmus prospešné, všetky čerstvé plody obsahujú vitamíny B a C a tiež dávku rôznych minerálov, ako vápnik, draslík, železo a horčík.