Pestovanie zeleniny na malej ploche má svoje špecifiká, no rozhodne to nemusí byť fiasko. Stačí vedieť ako na to.
Ako spracovať veľkú úrodu háklivých plodov tak, aby bez ujmy vydržala celú zimu?
Vysoké ceny a snaha žiť zdravo motivujú mnoho ľudí k pestovaniu vlastnej zeleniny. Rodinnú potrebu pokryjú aj výnosy malej záhradky.
Ľudia najmä vo vyššom veku sa často sťažujú na bolesti kolien či bedier. Pokiaľ túžia po úľave, mali by sa vyhnúť niektorým druhom potravín.
Paradajky je vhodné do väčšiny jedál zbaviť šupy. Ako sme už písali, najlepšie to ide, keď ich na pár sekúnd ponoríte do vriacej vody, napichnete na vidličku a ošúpete.
Do väčšiny chlebov, ktoré sa pripravujú bez múky, sa pridávajú orechy. Čo robiť v prípade, keď má niekto na orechy alergiu? Nie je to problém.
Záver leta je v znamení chutnej červenej zeleniny. Šťavnaté rajčiny sú zvlášť vhodné pre ochranu zdravia ľudí, náchylných na kardiovaskulárne ochorenia.
September je mesiac, keď máme plné ruky práce so zeleninou. Ktorá ide teraz zo zeme von a ktorá naopak dnu? Ktoré druhy dokážu bez problémov prezimovať na záhone? A čo keď nám všetka zelenina nedozrela?
Pomáha všade tam, kde klesá energia a nastupuje vyčerpanosť. Vedzte, že vitamín B7 sa vo veľkom množstve nachádza aj v niektorých bežných potravinách.
S vekom sa objavujú ťažkosti, ktoré sú podobné únave a slabosti. Často súvisia predovšetkým s úbytkom svalovej hmoty. Vedci prichádzajú s receptom...
Ak ste sa rozhodli vypestovať paradajky zo semien, na záhon ich treba vysiať práve v tomto období.
Ak ste ešte nepočuli o slávnych cestovinách z Tik Toku, teraz je ten správny čas.
Ak sa niekde stretnete s týmto záhadne znejúcim slovíčkom, vedzte že nejde o nič komplikované ani tajuplné. Stručne - ide o blanšírované a nakrájané paradajky.
Ako dostať viac olivového oleja do jedálnička? Napríklad aj vďaka novým a chutným receptom.
Leto je čas voňavých paradajok. Žltých, červených, malých aj veľkých! Tu je recept na farebný paradajkový šalát a bazalkou, gréckym jogurtom a zaujímavou zmesou korení.
Ani v seniorskom veku netreba len počítať pribúdajúce roky. Existujú potraviny, ktoré si dokážu poradiť s procesom starnutia.
Milujete špagety či cestoviny s paradajkovou omáčkou? Máme tip na skvelú omáčku, ktorú pripravíte s použitím piatich ingrediencií. A tie sa v domácnosti vždy nájdu. Vyskúšate ju?
Strate svaloviny a tým aj zníženiu rizika pádov, úrazov a zlomenín, dokážu podľa nich predchádzať aj jablká a paradajky.
Leto nám ponúka množstvo chutnej sezónnej zeleniny, ktorú môžeme využiť v ľahkých zdravých jedlách.
Grilovaná zelenina odľahčí žalúdok, dodá vlákninu a dôležité vitamíny, je príjemne chrumkavá a neodolá jej ani ten najväčší odporca zdravej stravy a mäsožravec.