Dá sa konzumovať na mnoho spôsobov, dôležitý je správny zber a uskladnenie tejto zdravej zeleniny.
Vyzerá ako väčší petržlen, ale nie je to petržlen. Nemá však k nemu ďaleko. Paštrnák, lebo o ňom je reč, je krížencom petržlenu a mrkvy.
Kým sa definitívne pustíte do odškrtávania vianočného nákupného zoznamu, ešte raz skontrolujte, či ste záhradu pripravili na zimu. Ošetrite pôdu, prikryte rastliny, zabezpečte vodnú plochu.
Mastné fľaky na oblečení či na obrusoch žiaľ patria k prácam v kuchyni. Pri ich odstraňovaní platí: čím rýchlejšie konáme, tým je šanca, že sa fľaku zbavíme, väčšia.
To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... creme de la creme. Tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením zvykneme prestierať pre svojich najbližších.
Paštrnák je akýmsi štvrtým mušketierom k trojici mrkva - zeler - petržlen, a v mnohom ich aj predstihne. Jeho biely koreň sa oplatí zaradiť do jedálneho lístka.
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a pripomína skôr mrkvu; navyše rastie dobre aj vo vyšších polohách.
Milujete krémové polievky? Kombinácia paštrnáka s jablkom vás prekvapí, tu je recept.