Aj sympatická speváčka sa chystá na sviatky. Pri jej stromčeku cukrovinky chýbať nebudú.
O slabosti slovenského dizajnéra Borisa Hanečku pre čas Vianoc vie azda každý, kto si už o ňom prečítal nejaký ten článok či rozhovor.
Amatérske pekárky a pekári, cukrárky a cukrári a všetci, ktorí chcú predviesť svoje umenie, môžu prihlásiť do pripravovanej televíznej šou RTVS Pečie celé Slovensko.
Jedným zo základných prvkov pečenia sú vajcia. Tie často musíme alebo môžeme nahradiť inou, niekedy aj zdravšou možnosťou.
Existuje veľa dobrých i menej dobrých rád na pečenie dokonalých mafinov. Tu je niekoľko z nich.
Klasikou pri príprave králika je pečenie. Počas prípravy mäsa pred samotným pečením si treba zapnúť rúru a nechať ju zohriať na zhruba 200 °C.
Aj tradičné veľkonočné recepty dostali zdravší šat! Vyskúšate to tento rok inak? Tu je recept:
Veľkonočné sviatky si bez údenej šunky nevieme predstaviť. Ponúkame vám niekoľko receptov, ako si môžete pripraviť túto lahôdku.
Avokádo sa v poslednom čase nachádza vari všade. Odporúčajú ho odborníci na výživu, tréneri i zdravotníci.
Na tradičné uskladnenie vianočných perníkov môžeme použiť klasické hlinené nádoby, ale hlavná zásada je uchovávať ich v chlade - na balkóne či v studenej komore.
Čakanka obyčajná je blankytne modrá liečivá rastlina, jej kvety zdobia okraje ciest, ale čoraz častejšie sa objavuje aj v záhradách a napokon aj na tanieri.
Vyrazte do prírody alebo sa obklopte sladkými vôňami v kuchyni. Robte to, čo vám vyčaruje úsmev na tvári.
Aj vy milujete sladké. V lete môže byť o niečo zdravšie. Dezerty a múčniky sú totiž plné ovocia.
Pri pečení môžu experimentátori mnohé suroviny nahradiť alternatívou, ktorú trebárs považujú za zdravšiu. Čím ich teda možno nahradiť?
Na žiadnom veľkonočnom stole nechýba niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre.
Nie je známa len ako moderátorka. Katarína Brychtová miluje pečenie a nevyhne sa mu ani pred blížiacou sa Veľkou nocou.
Upečte si pôvodne lacné francúzske jedlo, ktoré sa dnes podáva v luxusných reštauráciách vo svojej kuchyni podľa našich receptov.
Morčacie mäso bude po tepelnej úprave šťavnaté a chrumkavé, ak dodržíme niekoľko pravidiel. Morku môžeme variť, vyprážať, dusiť i piecť.
Viete, koľko cukru sa nachádza v bežných sladkých receptoch? Skúste to zmeniť.
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a pripomína skôr mrkvu; navyše rastie dobre aj vo vyšších polohách.