Na začiatku bolo pečenie so starou mamou. Jej recepty pretrvali v rodine moderátorky Kataríny Brychtovej desaťročia.
Citrónovo-mandľové keksíky na sviatočnom stole potešia. Vyskúšajte ich podľa receptu.
Vajíčka sú síce zdravé, ale nie každý z nás ich toleruje dobre. Pri pečení sú však kľúčové. Alebo nie?
Denník Pravda pripravuje seriál Úspešní Slováci. Dnešný príbeh je o cukrárke, ktorej hrozilo ochrnutie, no nevzdala sa a stala sa profesionálnou medovnikárkou.
Čo je kvások? Kvások vzniká iba z múky a vody. Nič iné sa do neho nepridáva. Žiadne prídavné látky, farbivá, či konzervanty.
Veľká noc je sviatkom sladkej kuchyne. Môžeme sa do vôle hrať s farbami, motívmi aj chuťami.
Okrem baránka patrí k symbolom Veľkej noci aj zajačik. Zmienku o ňom nájdeme už v Biblii, mal symbolizovať chudobu, skromnosť a pokoru.
Záviny a štrúdle bývali nezriedkavou súčasťou víkendového pečenia v domácnostiach našich babičiek, ale nechýbali ani na veľkonočnom stole.
Z hydiny sa dajú pripravovať kulinárske prekvapenia lákavé pre oko i chuťové poháriky.
Jej vášňou je varenie, pečenie a presvedčenie, že zdravý život môže byť plný vychutnávania. Martina Grňová, držiteľka titulu MasterChef sa upísala gastronómii.
Populárne cupcake osviežte farbami, ktoré symbolizujú jar. A ako si na nich pochutnáte!
Ak váš partner miluje cupcake, prekvapte ho na Valentína romantickým dezertom v tónoch lásky.
V kuchynke horia sviečky na adventnom venci a rozvoniava upečené piškótové cesto. V Domove sociálnych služieb v Zubrohlave to takto rozvoniava pri kulinoterapii.
Záľubu v pečení zdedili po mame. A keďže ich výtvory sa ľuďom páčili, povedali si, že ich začnú zverejňovať.
Šikovné gazdinky majú pri pečení svoje triky, ktoré používajú roky. Naučili sa ich od svojich mám či babičiek. A spoľahlivo fungujú dodnes.
Sviatky čochvíľa zaklopú na dvere. Keď sa tak stane, pootvorte dvere do bytu prevoňaného sladkým pečivom.
Na Slovensku je viac či menej známy ako svadobný koláč, ktorý nesmie chýbať napríklad na žiadnej tradičnej svadbe v niektorých slovenských regiónoch.
Pečená kačica je obľúbenou lahôdkou v mnohých domácnostiach a jej prípravu zvládne takmer každý.
Inšpiratívne mini-koláčiky potešia nielen chuťové bunky. Pozrite sa na ne!
Bol v riadiacej funkcii v banke, teraz pečie lavaš, arménsky chlieb. Košičan Levon Šaldžjan sa narodil v Arménsku, ale už 22 rokov je jeho novým domovom Slovensko.