Rožok drahší o jeden cent a kilogramový bochník chleba o desať centov. Také bude zrejme rozuzlenie cenových rokovaní medzi pekármi a obchodníkmi
Za vajcia a pekárenské výrobky si v najbližších týždňoch priplatíme.
Ceny pečiva v najbližšom období vzrastú. Náklady na výrobu chleba, rožkov a ďalších pekárenských, cukrárskych a cestovinárskych výrobkov výrazne ovplyvňujú svetové ceny pšenice.
Posledných tridsať rokov zmenilo trh s chlebom, pečivom a cukrárskymi výrobkami na nepoznanie.
Nízke ceny zatiaľ stále víťazia nad podporou domácich produktov a výrobkov. Slovenskí pekári majú hlavu v smútku.
Na ceny pečiva tlačí nielen pandémia, ale i zvýšenie nákladov na platy. Pekárov kvária aj nízke odbytové ceny, ktoré ani zďaleka nezohľadňujú náklady na výrobu.
Chlieb a pečivo sú neoddeliteľnou súčasťou jedálného lístka Slovákov. Podľa prieskumu ich denne konzumujú tri pätiny opýtaných.
Odbytová cena pšenično-ražného chleba stúpla v máji o viac ako štvrtinu.
Na veľkonočnom stole nesmie chýbať sladké pečivo. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Všetci občania by sa mali vyhnúť vyberaniu pečiva a chleba holými rukami a mali by k nim pristupovať s ochranou na tvári.
Pečivo alebo cestovina k polievke? Ak máte sedavé zamestnanie a snažíte sa držať si líniu, radšej nie.
Prínos čokolády pre ľudské zdravie je nespochybniteľný. Čokoláda obsahuje viac antioxidantov ako červené víno a vie vyvolať pocity šťastia.
Mať v rukách chlieb. Čí chleba ješ... Z odriekaného chleba... Už len tie stovky prísloví a porekadiel nás presvedčia, že chlieb je základnou potravinou.
Chlebu a pečivu sa v rámci diéty snažíme často vyhnúť, ale čo robiť, keď sú také chutné. Navyše, domácky výrobok poteší ešte o kúsok viac.
Pekári požadujú 15-percentný nárast cien, inak varujú, že pečivo neupečú. Zdraženie by im pokrylo zvýšené náklady na mzdy, drahšiu múku a energie.
Zo stvrdnutej horčice môžeme získať pikantnú lahôdku. Stačí ju starostlivo premiešať s lyžičkou citrónovej, grepovej alebo pomarančovej šťavy.
Chuť čerstvého chleba a pečiva je neodolateľná. Výskumníci z Veľkej Británie upozorňujú, že jeho prílišná konzumácia môže viesť k zvýšenej hladine sodíka v tele.
Chuť čerstvého chleba a pečiva je neodolateľná. Výskumníci z Veľkej Británie však upozorňujú, že jeho prílišná konzumácia môže viesť k zvýšenej hladine sodíka v tele.
Ráno sa zasýťte na dlhší čas, vašej postave urobíte dobrú službu.
Škorica by sa ako korenie mala používať striedmo a s mierou. Pripísal sa jej aj priaznivý vplyv na hladinu cukru v krvi.