Ľudia netušia, ako vyzerá moderná pekáreň. Väčšina výrobných procesov je zautomatizovaná, prostredie, v ktorom vzniká chlieb a pečivo, je čisté, tvrdí Viktor Gumán.
Prečo je kváskový chlieb trvanlivejší?
Ceny pšenice začali rekordne stúpať.
Systém kontroly koncentrácií je založený na ich oznamovaní úradu predtým, ako podnikatelia začnú s vykonávaním práv.
Pekári hlásia prudký nárast výroby, majú nedostatok ochranných pomôcok.
Návrat domácich tradícií a lokálnych potravín s vysokou kvalitou. Tento trend považujú slovenskí pekári za svoju prioritu.
Slovenskí pekári čelia podľa nich neúmernému cenovému tlaku obchodných reťazcov aj po zrušení osobitného odvodu. Avizujú zdraženie chleba a pečiva.
Európska komisia pre spoločnosti podnikajúce v potravinárstve vydala špeciálne nariadenie o regulácii akrylamidu, ktoré je platné od 11. apríla tohto roka.
Republiková únia zamestnávateľov navrhuje štyri vlastné opatrenia, ktoré by podľa zamestnávateľov pomohli zvýšiť príjem modelovej rodiny až o 263 eur mesačne.
Navrhované povinné príplatky za prácu počas víkendov, v noci a vo sviatok v rámci legislatívnych zmien môžu mať podľa Rady pekárov SR likvidačné dôsledky.
Ľudia s jedlom radi experimentujú, ale napokon sa vracajú k potravinám, ktoré si zamilovali ešte v mladosti. Svedčí o tom chlieb. Slováci sa ho nevedia prejesť.
Slováci ešte pred štvrťstoročím skonzumovali 50 kilogramov chleba ročne a boli jednými z najväčších európskych jedákov chleba.
Slovenský zväz pekárov zvýšil v roku 2015 využívanie tmavých múk, celozrnných výrobkov a znížil limit obsahu soli v chlebe a pečive.
Pekári si nevedia zarobiť na prežitie a chcú väčší diel z ceny chleba aj pečiva.
Únia priemyselných pekárov Slovenska si chce posvietiť na subjekty, ktoré dohadujú neprimerané ceny a porušujú tak zákon.
Únia priemyselných pekárov Slovenska (ÚPPS) chce bojovať proti cenovému dampingu v odvetví.
Produkcia pekárenských výrobkov je ohrozená najmä pre vysoký tlak odberateľov na ich ceny. Upozornila na to únia pekárov.
JOZEF SEDLÁK: Dobrá úroda obilia býva predzvesťou stabilných cien potravín. Lenže bič plieska na konci.
Láska k poctivému remeslu, úcta k zákazníkovi, tradičná výroba z kvásku a nočná drina. Redaktor Pravdy strávil deň s 35-ročným pekárom Róbertom Földesom.