Pirohy, halušky, šúľance, múčniky, knedle a knedličky... Jedlá zo zemiakového cesta patria k zlatému pokladu kuchyne našich praprababičiek.
Či už doma, alebo na chalupe, mäsová roláda s náplňou, ktorá môže byť aj pre samotného kuchára prekvapením, poteší nielen chuťové bunky, ale aj oko jedákov.
Špenát je v skutočnosti obľúbený, aj keď sa na prvý pohľad môže zdať opak. Má pozitívne účinky na zdravie a jednoznačne patrí do nášho jedálneho lístka.
Lahodné zelené lístky medvedieho cesnaku, plné vitamínov a minerálov, sa dajú upraviť na mnoho spôsobov.
V kultúrnom programe sa predstavia folklórne súbory a sprievodným podujatím bude aj netradičný biatlon.
Pirohy v rozmanitých podobách majú svoje takmer výsadné miesto vo východniarskej kuchyni, aj keď nie je presne známe, kde sa zrodili.
Ak milujete bryndzu a kôpor, pirohy vám budú chutiť.
Na hrade sa budú variť pirohy, nakladať kapusta do sudov, návštevníci si budú môcť pochutiť na kysnutých koláčoch a pečenom prasiatku.