Vedci z Mendelovej univerzity v Brne a Výskumného ústavu pivovarského a sladovníckeho vymysleli prístroj, ktorý umožňuje objektívne zmerať kvalitu piva priamo v teréne.
Výživoví poradcovia aj lekári sa zhodujú v tom, že najlepším nápojom k jedlu je voda, či už pramenitá, alebo minerálna. Piť by sme mali začať už pred prvým hltom.
Slovensko žije inak, ako žilo pred tridsiatimi rokmi, ale stále žije v spoločnosti piva. Raz týždenne si ho dá osem až deväť z desiatich dospelých.
Zaspíme po pití alkoholu skôr? A aký vplyv má nočné ponocovanie na hlboký spánok?
Pivo je symbolom lahodného osviežujúceho nápoja, lenže aj stimulujúca súčasť mnohých pokrmov.
Dobré pivo sa už oddávna snúbi s dobrým jedlom, aj keď my tento dvojitý gurmánsky zážitok objavujeme až teraz.
Slovenské domácnosti minú ročne za pivo viac ako za teplo a teplú úžitkovú vodu.
Európska komisia oznámila, že uložila pokutu spoločnosti AB InBev vo výške 200 409 000 eur za porušenie antitrustových pravidiel EÚ.
Americká rocková kapela Guns N'Roses zažalovala coloradský pivovar, ktorý podľa jej mienky zneužíva jej meno.
Aj pohár vína alebo piva denne zvyšuje krvný tlak a riziko mozgovej mŕtvice, zistila štúdia publikovaná odborným vedeckým časopisom The Lancet.
Americký spevák Joe Jonas bude mať na svadobnej hostine veľa piva.
Ľudia na Slovensku majú stále radi pivo. Potvrdzujú to aj aktuálne štatistiky.
Pivné bicykle považujú viacerí politici za prejav "alkoturizmu", proti ktorému chcú bojovať.
Toto je dôvod, prečo britská verejnosť naozaj zbožňuje vojvodkyňu Kate. Je srdečná, pôsobí bezprostredne a nezľakne sa žiadnej výzvy.
Prečo ďalší prísun alkoholu opicu len dočasne odsunie a ktoré sú lepšie prostriedky proti alkoholovej opici?
Šampón, kondicionér, masky a zázračné elixíry. To všetko za desiatky eur. Pokiaľ si chcete zachovať vitálnu korunu krásy, stavte na to, čo vám ponúka vaša domácnosť.
Ak si túžite užiť sviatky bez ujmy na zdraví, vyhýbajte sa „šialeným“ kombináciám niektorých jedál a nápojov. Dokážu totiž s nami narobiť riadne divy.
Slovenský trh s pivom sa výrazne zmenil. Vyrástla nová generácia dvadsať- až štyridsaťročných konzumentov, ktorá pije pivo inak ako ich rodičia.
Pivo sa v budúcnosti rovnako ako čokoláda, káva a víno môže stať obeťou klimatických zmien, ktoré povedú až k dvojnásobnému zvýšeniu jeho priemernej ceny.
Výstava priblíži proces výroby piva, od výberu a pestovania surovín až po finálny produkt.