Jemný jablčný ocot si dokážeme vyrobiť aj po domácky. Do veľkého pohára vložíme šupky z jablka a posypeme ich cukrom.
Pod jedným názvom tekvica sa skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty.
Za ktorou inou surovinou môžeme podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto máme radi huby v lese, v komore i na tanieri.
Cuketa je všestranná letná zelenina so širokým využitím v kuchyni. Pripravíte z nej chutný prívarok, koláč, šalát či prílohu k mäsu.
Brokolica patrí medzi takzvané superzdravé potraviny. Je veľmi blízka karfiolu, ale obsahuje až o polovicu viac vitamínu C ako karfiol.
Vyznávači mágie považujú kruh za symbol dokonalosti, večnosti a neustálej obnovy. Aj obilná placka vznikla už v pradávnych dobách a stala sa základom stravovania.
Bataty alebo sladké zemiaky majú charakteristický podlhovastý tvar a po uvarení alebo upečení sa vyznačujú sladkou chuťou.
Kapustu je možné využiť v studenej aj teplej kuchyni mnohými spôsobmi.
Jarné recepty sú ideálne pre použitie vňaťovej cibuľky, ktorej stačí krátka tepelná úprava.
Pred odchodom na dlhšie táborenie v prírode sa veľká časť potravín nakupuje vopred a pečivo, mliečne výrobky, zelenina a mäso až počas táborenia.
Vyskúšajte nový recept na prípravu obľúbenej a nízkokalorickej jesennej zeleniny.
V obľúbených českých jedlách kraľujú knedle a zemiaky.
Palacinky či placky, existuje mnoho receptov na ich prípravu. Vyskúšajte niektoré z nich.