Väčšina sladkostí, ktoré sa na Vianoce pečú, sú rôzne druhy keksíkov. Preto je vždy dobré aj osvieženie v podobe niečoho iného – napríklad koláčov, plnených lahodnými plnkami.
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie.
Za ktorou inou surovinou môžeme podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto máme radi huby v lese, v komore i na tanieri.
V mnohých kresťanských krajinách je jahňa veľkonočným symbolom. Jahňacie mäso pochádza z mladých oviec vo veku od 5 do 12 mesiacov.
Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho zahraničného labužníka. Kombinácia s kapustou a lokšou je neprekonateľná.
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas.
Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka, možno príbeh... Hoci aj ten kaukazský.
Pirohy v rozmanitých podobách majú svoje takmer výsadné miesto vo východniarskej kuchyni, aj keď nie je presne známe, kde sa zrodili.
Naše staré mamy často piekli dobroty z kysnutého cesta, či už koláče, alebo buchty. A vykysnuté cesto potom plnili rozličnými skvelými plnkami.