Generácia Z, teda ľudia narodení medzi rokmi 1995 a 2010, plytvá potravinami viac ako predchádzajúce generácie.
Viete, čo presne znamená doba minimálnej trvanlivosti? A prečo sa nikde neudáva doba maximálnej trvanlivosti?
V chladničke skladujte potraviny podľa teplotných zón - aj to je jeden z tipov, ako prestať plytvať potravinami. Aké sú ďalšie odporúčania?
Obchodné reťazce si uvedomujú svoju zodpovednosť pri obmedzovaní plytvania potravinami.
Vysoké ceny potravín výrazne ovplyvňujú rodinný rozpočet a viac ako predtým nás nútia premýšľať nad ich výberom. Inšpirujte sa radami, ako ich zužitkovať racionálne.
SILVIA RUPPELDTOVÁ: Štát historicky po prvý raz poskytne potravinovú pomoc pre charity a neziskové organizácie.
Čo budeme tento rok, ale aj ďalšie, nakupovať, variť a mať na tanieroch?
Žijeme v paradoxných časoch. Každý deviaty človek vo svete hladuje alebo trpí podvýživou, na druhej strane sa tretina populácie borí s nadváhou alebo obezitou.
"Kampaň za čistý tanier" je odozvou na vyjadrenie prezidenta Si Ťin-pchinga, že pandémia Covid-19 "znie ako alarm" v súvislosti s plytvaním jedlom.
Správne skladovanie potravín a uvedomelejšie nakupovanie - aj to sú kroky, ktorými obmedzíme plytvanie.
Mladí žijúci v mestách sa však často stravujú vonku, a tak veľké množstvo potravinového odpadu doma netvoria.
Ukazuje sa, že hodnota vyhodeného jedla v krajine dosahuje ročne asi 240 miliárd dolárov, teda 1866 dolárov na jednu domácnosť.
Kým viac ako desatina ľudí vo svete hladuje, v Európskej únii končí v koši okolo 89 miliónov ton potravín ročne.