Táto plodina je všestranne využiteľná ako potravina, krmovina, liečivá aj medonosná rastlina.
Pomáha pri chorobách žíl, zvyšuje pevnosť stien kapilár, chráni vitamín C pred oxidáciou.
Príroda v sebe ukrýva poklady, ktoré nám môžu pomôcť pri podpore zdravia ciev.
Bezlepkovú obilninu pohánku ocenia celiatici, ale aj ľudia s cukrovkou a všetci, čo chcú žiť zdravo.
Červená šošovica síce patrí do priečinka s ostatnými strukovinami, ale potrebuje samostatné zaobchádzanie a trochu iný prístup k vareniu.
Vepřo-knedlo-zelo, svíčková, škubánky, rajská a koprovka... mnohé české dobroty sú doma aj na Slovensku. Aj vďaka histórii, ktorá nás pred sto rokmi spojila.
V obchodoch býva kuskus, ktorý sa vyrába zo zŕn bielej pšenice zbavenej obalových vrstiev, preto prichádza o množstvo cennej vlákniny, vitamínov a minerálov.
Bola takmer zabudnutá v záplave moderných riešení na zdravie a krásu.
Liptovské babičky varili nie draho, pritom však chutne a pestro.
Všade čítame o tom, že sacharidov v strave prijímame viac než dosť. A aj keď nechudneme, mali by sme ich príjem znížiť na minimum.
Múka je v podstate rozdrvená vnútorná časť obilného zrna s menším podielom otrúb.
Ráno dajte dve lyžice pohánky napríklad do jogurtu a po 30 minútach, keď zrná zmäknú a nadobudnú príchuť orieškov, môžete raňajkovať.
Slovenskí vedci v spolupráci s poľskými a rakúskymi kolegami vyvinuli funkčné potraviny, ktoré pomáhajú v boji proti rakovine, obezite i celiakii.