Naozaj jednoduché! Vďaka čomu získa vaša polievka lahodnejšiu chuť?
Ešte stále zúri sezóna tekvice. Ak milujete chuť tekvice Hokkaido, ponúkame zaujímavý recept s kokosovým mliekom.
Jednoduchá, lahodná a hotová za pár minút. Navyše, bez varenia. Ak ste ešte nevyskúšali letnú uhorkovú polievku, máte možnosť. Prinášame naozaj skvelý a rýchly recept.
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí.
Ponúkame vám niekoľko rýchlych, chutných a zdravých receptov na jarné polievky.
Keď sa človek cíti po zimnom období unavený a bez energie, oplatí sa skúsiť načerpať silu aj z medvedieho cesnaku, jedného z najvýznamnejších životobudičov.
Považujete šupky z cibule za odpad? Vyhodiť ich je najjednoduchšie, ale je to chyba. Pozrite sa, aké využitie môžu mať.
Popri práci musíte predsa aj čosi jesť. Ak pracujete, času na dlhé státie za sporákom zrejme nemáte. Ak vás ochromí hlad, hustú šampiňónovú polievku pripravíte za pol hodinky.
Zázvor človeka zaručene preberie, treba si ho dopriať. Má výrazné liečebné a aj zahrievacie schopnosti. Stačí ho zaliať horúcou vodou alebo si ho dopriať surový.
Kedysi stačilo vysloviť spojenie obedové menu a človek cítil niečo slávnostné. Dnes je menu obyčajné slovo, ale prišli iné podoby slávnostnej hostiny, napríklad raut.
Paštrnák je akýmsi štvrtým mušketierom k trojici mrkva - zeler - petržlen, a v mnohom ich aj predstihne. Jeho biely koreň sa oplatí zaradiť do jedálneho lístka.
Podľa dávnej tradície odháňa zlodejov, je zdravý a v kuchyni sa bez neho nezaobídeme.
Gaštan jedlý má v kuchyni všestranné využitie. Vhodný je do slaných aj sladkých receptov.
Pod jedným názvom tekvica sa skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty.
Ružičkový kel je úžasná zelenina, ktorá dodá nielen polievkam skvelú chuť. Tak ako ho niekto zbožňuje, tak ho mnohí nemajú radi.
Pečivo alebo cestovina k polievke? Ak máte sedavé zamestnanie a snažíte sa držať si líniu, radšej nie.
Kvaka je odolná proti mrazu. Bývala veľmi obľúbenou potravou chudobných, a najmä počas svetových vojen bola častou zložkou jedál.
Ako to vlastne funguje v rovnici červené víno = zdravie? Dosť jednoducho - odborníci tvrdia, že tohto božského moku by sme mali piť maximálne dva poháre denne.
Tekvice sú bohaté na vodu a vlákninu, preto podporujú trávenie. Ponúkame vám niekoľko receptov s využitím rôznych tekvíc.
Kedysi býval potravou chudobných, neskôr slúžil na kŕmenie dobytka a dnes ho všade ponúkajú ako skvelú pochúťku.