Belavé larvy tejto muchy vyhrýzajú chodbičky v podzemných častiach cibuľovej zeleniny.
Len 10 minútami z vášho času zabránite tomu, aby ste za pár dní prišli o všetok pór.
Chcete jesť ako rímsky cisár? Dá sa to každý deň so zeleninou, na ktorú neprávom trochu zabúdame.
Jarná cibuľka pomáha aj pri anémii, kašli a chrapote, zmierňuje opuch po uštipnutí hmyzom a pomáha pri liečbe popálenín.
Mierne ostrý, s typickou arómou - pór obsahuje veľa živín, ktoré posilňujú imunitný systém a chránia pred prechladnutím a zápalom močového mechúra.
Arašidy alebo búrske oriešky sú plodom podzemnice olejnej. Pritom nejde o orechy, ako sa mnohí domnievajú, ale o strukovinu.
Niekedy by si asi každý z nás želal, aby sa kondícia pleti dala zlepšiť šmahom čarovného prútika. Ten zatiaľ nevymysleli.
Pór patrí do čeľade ľaliovitých, tak ako napríklad cesnak a šalotka. Má jemnejšiu a sladšiu chuť.
Už máte dosť mäsa? Jeseň praje tekviciam, zapečte ju so syrom a pórom.
Pripravte si šošovicu, zemiaky, plátok hovädzieho mäsa a pór! Všetko uvaríte v jednom hrnci.
Koniec leta už patrí aj chutnej tekvici, dá sa pripraviť na sto spôsobov. Chutila by vám s pórom a tymiánom? Vyskúšajte!
O benefitoch jarnej zeleniny rozhodne nemusíte pochybovať. Je plná vitamínov a dôležitých látok, ktoré zužitkuje naše telo.
Chutnú polievku máte hotovú za 10 minút, obsahuje 295 kcal.
Pór je zelenina zaujímavá bohatým obsahom vitamínov, minerálov a ďalších látok.