Po vianočných a novoročných sviatkoch zabudnite na rôzne drastické diéty či očistné kúry, jediné, čo tým dosiahnete, je, že si spomalíte metabolizmus.
Občas sa prejeme všetci. Kedy je čas začať sa odborne liečiť?
Podľa tradičnej čínskej medicíny je jar "žlčníkovou sezónou“. V tomto období sa neprebúdza len príroda, ale aj problémy so žlčníkom. Možno to súvisí s pôstom.
Počas sviatočných dní neprepadnite lenivosti, kalorické prehrešky voči bežnej životospráve vyvážte pohybom. Zimná prechádzka má svoje čaro.
Odolať vyprážanému kaprovi, kalorickému majonézovému šalátu, či zákuskom zvládne naozaj len málokto. Gastroenterológ varuje, že si za následné problémy s trávením môžeme samy.
Úlohou žlčníka je hromadiť žlč, zelenkastú tekutinu s obsahom žlčových solí. Vo videu rozpráva gastroenterológ doc. Ladislav Kužela.
Keď žalúdok volá po jedle, dajte si pozor čo mu ponúknete na zahnanie hladu. Existujú niektoré druhy potravín, ktoré vyvolajú chuť na ďalšie maškrtenie.
Moderná doba je presýtená vecami, ale na pekný vzťah a dobrý sex toho skutočne veľa netreba. Naopak, niektoré veci vedia vášnivú iskru medzi partnermi skôr uhasiť.
Jeden kúsok nikdy nestačí. Koláčov či zemiakových lupienkov nie je prosto dosť. Existuje však chemická zlúčenina, vďaka ktorej je prejedaniu razom koniec.
Nárazové prejedanie sa počas nedávnych sviatkov sa u väčšiny ľudí prejaví pocitom ťažoby, bolesťou brucha, nafukovaním či hnačkou.
Vianočný kapor, koláče, slané pochúťky a kapustnica. Pokiaľ sa nechcete počas sviatkov obmedzovať, vyskúšajte trik, ktorý pomáha predchádzať problémom s prejedaním.
Po sviatočnom, nesviatočnom, nazvime to úprimne - obžerstve dobre padne v novom roku upokojiť zaťažené útroby a zvoliť jedlá zdravé, medzi ktoré patrí nesporne aj losos.
Čím menej jete, tým akoby ste naberali na objeme. Hovorí sa, že patríte do tímu žien, čo priberajú aj z vody. Nejete už takmer nič a váha stagnuje.
Aj vy robíte chyby, ktoré vedú k prejedaniu sa? Odstráňte ich a budete sa cítiť aj vyzerať oveľa lepšie.