Aj vy doma striedate ako prílohu len ryžu a zemiaky, ktoré občas spestríte tarhoňou? Skúste niečo zdravé, chutné a trochu exotické.
Tvári sa ako obilnina, ale v podstate ňou nie je. Pestuje sa pre svoje unikátne vlastnosti a v Južnej Amerike ju Inkovia uctievali ako posvätnú.
Paradajky je vhodné do väčšiny jedál zbaviť šupy. Ako sme už písali, najlepšie to ide, keď ich na pár sekúnd ponoríte do vriacej vody, napichnete na vidličku a ošúpete.
Syry je najlepšie uchovávať v chladničke vo vlhkej vreckovke, tie s plesňou je potrebné vždy skladovať osobitne a ak uchovávate syr v potravinovej fólii, meňte ju každé dva dni.
Cukrová kukurica je výnimočne sladká zelenina. Šúľky plné šťavnatých žltých zŕn sa zberajú skôr, ako stihnú stvrdnúť. Kukuricu možno využiť aj pri grilovaní.
Pri varení omáčok platí viacero pravidiel. Ak ich dodržíte, chutný výsledok je zaručený.
Keď zvolíme ako prílohu k hlavnému chodu uvarené cestoviny, možno ich dochucovať korením, bylinkami, syrom či zeleninou tak, aby výsledná chuť ladila s jedlom.
Mäso z diviny je kvalitatívne lepšie ako mäso domácich jatočných zvierat. Má viac bielkovín, je jemnejšie a lepšie stráviteľné.
Poradíme vám, aby vaše prílohy boli vždy lákavé a chutné.