V súčasnosti mnohé potraviny prechádzajú dlhú cestu predtým, ako sa dostanú na náš stôl. Preto je kľúčové vedieť s nimi správne manipulovať, skladovať ich a pripravovať z nich pokrmy.
Viete, ako sa správne starať o potraviny?
Aby jedlo bolo nielen chutné, ale aj ľahko stráviteľné a nespôsobilo otravu, je potrebné dbať na správnu prípravu a tepelnú úpravu. Na to treba dbať najmä pri spracovaní mäsa, rýb, hydiny a vajec.
Švajčiari berú svoj národný pokrm pozostávajúci z rozpusteného syra veľmi vážne. Robot dokáže fondue pripraviť presne tak, ako si to žiadajú tradície.
Každý kuchár má svoje zaužívané spôsoby, ako očistiť a pripraviť zeleninu do šalátu alebo do iného pokrmu. Správna príprava je dôležitá.
Osvojte si zásady pre bezpečnejšie potraviny.
Učme sa grilovať od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo. Poznajú tajomstvo, ako grilovať zdravo, šetrne a v duchu wellness.
Je tu čas grilovačiek, keď sa záhradami prevaľujú lahodné vône grilovaných pochúťok.
Z hydiny pripravíme chutné, ľahké, rýchle a pritom luxusne vyzerajúce jedlo.
Aj pri takom jednoduchom jedle ako je polievka sa oplatí hrať s detailmi, vzhľadom aj so servírovaním.
Príprava husaciny si vyžaduje istú dávku kuchárskeho kumštu.