Jeseň a zima so svojim nevľúdnym ponurým počasím sú optimálnym obdobím, keď sa niekedy organizmu žiada aj niečo sýtejšie a tým môže byť aj porcia mäsa.
Každé mäso má svoje chuťové kvality. Špecifickou prípravou ich môžme zvýrazniť.
Mäso je dôležitým zdrojom bielkovín. Nemalo by chýbať v žiadnom jedálničku.
V mnohých krajinách sveta patrí plátok pečeného medzi najobľúbenejšie pochúťky.
V mnohých krajinách sveta patrí steak medzi najobľúbenejšie pochúťky.
O údeninách a ich škodlivosti, a o príčinách veľkého výskytu rakovín tráviaceho traktu sme sa rozprávali s Tomášom Šálekom, primárom z Národného onkologického ústavu.
V morke sa stretáva niekoľko druhov mäsa. Môžete z neho pripraviť zdravé a chutné jedlo sedem ráz v týždni vždy inak.
Príprava morky je variabilná - možno ju variť, piecť, dusiť aj vyprážať. Dá sa pripravovať vcelku, ale aj rozdelená na porcie.
Nezriedka, najmä pri slávnostnejších príležitostiach pripravujeme na pohostenie mäsovú roládu.
Využime slnečné dni babieho leta na možno poslednú tohtoročnú grilovačku vonku na čerstvom vzduchu.