Českí futbalisti zaznamenali druhú prehru za päť dní. Po debakli vo Wembley s Anglickom 0:5 neuspeli ani v Prahe proti Brazílii.
Losos je ryba, ktorá sa na našich tanieroch objavuje pomerne často. To ale neznamená, že ju musíte stále upravovať rovnako. Má tú výhodu, že sa dá pripraviť na veľa rozmanitých spôsobov. Prinášame recept.
Poprední štylisti sú pred odovzdávaním filmových Oscarov najväčšími hviezdami, aj keď o ich prítomnosti svedčí len dokonalý vzhľad celebrít na červenom koberci.
Slovenský herec Matej Marušin, ktorý sa len prednedávnom objavil vo filme Trhlina Petra Bebjaka, žije predovšetkým češtinou.
Už devätnástykrát sa najbližšiu sobotu uskutoční Ples v opere. Moderovanie zverili tvorcovia do rúk herečky Lucie Hurajovej.
Česká speváčka Hana Zagorová bude na Vianoce okrem kapustnice a kapra pripravovať aj karbonátky.
Český spevák Martin Chodúr vystúpi v decembri s orchestrom na troch vianočných koncertoch.
Pilates, joga, balet či kruhový tréning. Skúšajú naozaj všetko pod vedením špičkových odborníkov. Topmodelky Victoria's Secret a ich tajomstvá? Tu sú.
O tom, aby niekto zo seba spravil oceľového Ramba, sa najčastejšie píše v súvislosti s hollywoodskou produkciou.
Nela Pocisková je už dvojnásobnou mamou. Na spev však nezanevrela. Už onedlho vystúpi aj na koncerte na počesť Karla Svobodu a Jozefa Bednárika.
Fazuľa si vyžaduje dlhý čas varenia, preto sa z praktického hľadiska oplatí uvariť viac. Spotrebuje sa rovnaké množstvo energie, ako by sme varili len 200 gramov.
Český režisér a fotograf Adolf Zika len pred pár dňami uviedol na Art Film Fest v Košiciach svoj dokument venovaný fotografovi Robertovi Vanovi.
Zborná čaká na triumf už od októbra minulého roku, keď nevyhrala v siedmich stretnutiach po sebe.
Najmä študenti posledného ročníka stredných škôl žijú v týchto dňoch maturitnými skúškami.
Už dávno sa minuli časy, keď bola špargľa dostupná len pre majetnejších gurmánov. Dnes obohacuje jedálny lístok prakticky komukoľvek.
Ak chceme pripraviť jemnú omáčku, pomôžeme si žĺtkom, po pridaní ktorého sa už omáčka nesmie variť.
Za kulinársky najcennejšiu delikatesu sa pri morke považujú prsia. Bola vyšľachtená „prsnatá“ morka, ktorej prsný sval tvorí až tretinu celkovej hmotnosti.
Aj pri morčacom mäse treba dodržať určité pravidlá prípravy, aby sme zachovali jeho chuť a jemnosť.
Morčacie mäso, osobitne biele, je veľmi jemné, málo mastné a možno z neho pripraviť celý rad jedál.
Pri príprave oškvarkov slaninu nakrájame na kocky, ktorých veľkosť záleží na tom, aké chrumkavé oškvarky chceme získať.