Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery.
Veľké plus pstruha, ktorý je vskutku unikátnou rybou, je jeho pomerne ľahká dostupnosť v čerstvom stave, nekomplikovaná príprava a chutné jemné mäso.
Najčastejšie sa v slovenskej kuchyni varí polievka z rýb sladkovodných, a to najmä v období Vianoc.
Čína je rodiskom mnohých zdravých a kvalitných potravín. Čínska kapusta nie je žiadnou výnimkou, najmä preto, že má nízku kalorickú hodnotu.
Dodá lahodnú chuť nielen jedlám talianskej kuchyne. Je dobré ho mať pri varení po ruke.
Divina vo všeobecnosti má málo tučné mäso, ktoré si pýta šťavnaté doplnky. Preto ju dopĺňame omáčkami, ktoré sú často dosť odlišné od omáčok k iným druhom mäsa.
Po tom, ako slovenská futbalová reprezentácia stratila možnosť zahrať si baráž o postup na MS 2018, SFZ dolaďuje novembrový program tímu Jána Kozáka.
Vynikajúce predjedlá a dezerty na slávnostnom stole nesmú chýbať.
Daňo skóroval do siete Ottawy a v 54. minúte prelomil nerozhodný stav 3:3. Gólová akcia sa zrodila po spolupráci s Nickom Petanom.
Prešporskí kuchári boli okrem iného majstri vo varení polievok. Nejedna reštaurácia či kaviareň mali svoju vlastnú receptúru.
V obchodoch býva kuskus, ktorý sa vyrába zo zŕn bielej pšenice zbavenej obalových vrstiev, preto prichádza o množstvo cennej vlákniny, vitamínov a minerálov.
Ktorý školák by pohrdol desiatou, ktorá bola u nás donedávna neznáma – mafinmi?
Losos je dravá ryba, má typicky jemne oranžový až ružový odtieň mäsa, ktorý získava požieraním kôrovcov.
V prímorských krajinách je takmer samozrejmé, že plody mora sú zdravou, chutnou a obľúbenou súčasťou kuchyne.
V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlo z jedného hrnca. Stačí niečo pridať, niečo ubrať a už to ináč rozvoniava.
Boli aj časy, v ktorých sme si vyrazili do prírody, a tam na nás čakala len pečená klobása, rožok so salámou alebo instantná polievka.
Na rozdiel od českej a maďarskej kuchyne sú gurmánske špeciality našich severných susedov pre nás menej známe. Preto trochu nahliadneme pod poľskú pokrievku.
Jeden z pokladov našich záhrad, ktorý sa dokáže bohato uplatniť v kuchyni celoročne, je uhorka.
Naše staré mamy boli výnimočnými kuchárkami – a prejavilo sa to aj v takej zdanlivo banálnej záležitosti, akou bolo varenie omáčok.
Hydina, ryby, králik... aj mäsožravci si v horúcom lete môžu prísť na svoje.