Lečo nikomu nechutí a kečupu už máte dosť? My spracúvame rajčiny do zásoby len takto.
Myslite na to, že dozreté na rastlinách chutia 100-krát lepšie než z okenného parapetu.
Niekto verí, že sú jedovaté, iný si ich nevie vynachváliť. Na ktorej strane ste vy?
Neviete sa rozhodnúť čo bude pre rastliny a úrodu lepšie? Poradíme vám.
Neviete čo s rajčinami? Máme pre vás recepty, ktorým neodoláte.
Úpal alebo typická vlastnosť pestovanej odrody? Takéto rajčiny sú problém a susedom sa nimi nepochválite.
Júlové sucho a následne augustové dažde spôsobujú pestovateľom čoraz viac problémov.
Koľko toxínov naozaj obsahujú a aké účinky môže mať ich konzumácia?
Ako sa hovorí, nalejme si čistého vína, a snažme sa aspoň zachrániť, čo sa dá.
Dajte tejto pestovateľskej nepríjemnosti ráznu stopku. Vieme, čo na ňu platí.
Ak máte skleník, určite ste sa s niektorým z týchto problémov už stretli.
Surová rajčina, grep, červený melón či kečup? Čo má najviac lykopénu?
Kde sa v paradajke nachádza najviac antioxidantu lykopénu proti rakovine prostaty, prsníka či kože?
Na prvý pohľad banalita, no na vitalitu rastlín má obrovský dopad. Nerobiť to, je hlúposť.
Odlisťovanie rajčiakov má pravidlá, ktorých sa treba držať, inak narobíte zbytočnú škodu.
Považujete sa za zdatného záhradkára? Potom pre vás nebude ťažké, prejsť úspešne naším kvízom.
Ak chcete z plodín získať maximum, držte sa našich tipov a neoľutujete.
Extrémne priebehy počasia dávajú zabrať nielen nám, ale aj zelenine.
Rozoznávať a najmä eliminovať rizikové faktory praskania rajčín nie je príliš zložité.
„Už aj Česko, kam Slovensko tradične zeleninu vyvážalo, nás predbehlo v jej produkcii,“ priznáva smutný fakt šéf zeleninárskeho zväzu Šumichrast.