Vedci objavili nové mutácie génu, ktoré potláčajú schopnosť organizmu eliminovať bunky s poškodenou DNA. To by mohlo pomôcť pri vývine nových spôsobov liečby leukémie.
14-násobný grandslamový víťaz sa podelil o ťažké chvíle svojej rodiny.
Ľudské telo ju dokáže poriadne oceniť, pretože si poradí s nebezpečnými krvnými zrazeninami, ktoré stoja za porážkou či infarktom.
Beta-karotén obsiahnutý v tejto potravine sa pričiňuje o likvidáciu nádorových buniek. Dôležitú úlohu zohráva najmä v boji proti rakovine prostaty.
Americké médiá zverejnili oficiálnu príčinu a detaily úmrtia herečky Suzanne Somersovej.
Podľa výskumov sú šťava z jablka alebo dva kusy tohto ovocia dostatočné na zníženie hladiny zlého cholesterolu v krvi.
Výskumy dokazujú, že konzumácia potravín s vysokým obsahom tohto vitamínu znižuje riziko rakoviny hrubého čreva.
Herec Sam Neill má neuveriteľnú chuť žiť a rozpracované projekty, napriek tomu, že jeho stav sa môže kedykoľvek bez varovania zhoršiť.
V roku 2022 hercovi Samovi Neillovi diagnostikovali vážne ochorenie, rakovinu krvi.
Deň pred dovŕšením svojich 77. narodenín zomrela americká herečka, ktorú milovali aj slovenskí diváci.
Najvyšší čas si tieto druhy zeleniny zamilovať. Nakoniec jeden kaleráb denne zje pre krásu aj herečka Kate Winslet!
Jedným z najbežnejších rizikových faktorov rakoviny je niečo, s čím nemôžeme nič urobiť – vek.
Každé jedlo, ktoré si položíte na tanier, môže byť krokom, ktorý pomôže vášmu telu brániť sa proti jednej z najviac obávaných chorôb - rakovine.
Existuje zázračná pilulka na spanie? A ničí aj rakovinu?
Táto jednoduchá fermentovaná zelenina, je plná živín a prospešných látok. Okrem toho, že je bohatá na vitamíny a vlákninu, výskumy ukazujú, že kyslá kapusta má aj potenciálne protirakovinové účinky. Do jedálnička by ju mali zaradiť najmä seniori.
V počiatočných štádiách toto ochorenie nemá špecifické príznaky, podľa ktorých by ho bolo možné ihneď odhaliť.
Starší ľudia by mali výrazne obmedziť konzumáciu niektorých produktov. Aj keď sú chutné, môžu byť nebezpečné a zvyšovať riziko mnohých ochorení.
Ponúka množstvo vitamínov a minerálnych látok. Mnohí ju ale považujú len za obyčajnú obilninu a vhodnú skôr na kŕmenie hospodárskych zvierat ako do kuchyne.
V poslednom čase sa začali šíriť domnienky o tom, že jeden druh mlieka ovplyvňuje hladinu estrogénu v tele a tým môže následne vyvolať rakovinu.
Každý o nich hovorí, ale málokto skutočne vie, aké pozitívne účinky majú na ľudský organizmus. Antioxidanty sú vskutku všade okolo nás.