Mnohé moderné výživové trendy šíria strach zo slnečnicového, repkového či sójového oleja. Pravda je však oveľa komplexnejšia. No a nie vždy je všetko čierna biele.
Používate pri varení nesprávny tuk? Harvardskí vedci práve odhalili, ktorá bežná kuchynská ingrediencia výrazne skracuje život.
Stačí vymeniť lyžicu masla denne za rastlinný olej. Rozsiahla štúdia prináša prevratné zistenia o našom jedálničku.
Hoci sa na prvý pohľad zdá, že konzumácia tejto tukovej pochutiny ničí našu snahu o zhadzovanie nadbytočných kilogramov, skutočnosť je v niektorých prípadoch vskutku iná.
Mastné fľaky na oblečení či na obrusoch žiaľ patria k prácam v kuchyni. Pri ich odstraňovaní platí: čím rýchlejšie konáme, tým je šanca, že sa fľaku zbavíme, väčšia.
Do boja proti lupinám vo vlasoch, ktoré najviac vynikajú na tmavých častiach oblečenia, vyráža po domácky pripravený recept z horúceho rastlinného oleja.
Nejde o omyl, ani s z vás nestrieľame. Hoci bol tuk dlhé roky považovaný za likvidátora štíhlej línie, všetko je inak.
V sladkej kuchyni určite používajte vlašské a lieskové orechy. No dobroty s orechmi nemusia byť len sladké.
Orechy sú zdrojom kvalitných tukov, vitamínov a minerálov. Preto by sa mali objavovať v našom jedálnom lístku pravidelne.