Šalát už dnes nie je len o zelených listoch, uhorke, cibuli či octovom náleve. A pri stolovaní nehrá iba úlohu prílohy alebo predjedla.
Ak sa zaujímate o to, ako využiť čo najviac zvyškov v kuchyni a plytvanie potravinami tak obmedziť na minimum, máme pre vás tip. Hoci si pýta trochu viac času, oplatí sa ho vyskúšať.
V jednoduchosti je krása – tak by sa dalo popísať srdce talianskej kuchyne. Pracuje s čerstvými surovinami, je rýchla, plná fantázie a nenáročná na prípravu.
Jednoduchá, lahodná a hotová za pár minút. Navyše, bez varenia. Ak ste ešte nevyskúšali letnú uhorkovú polievku, máte možnosť. Prinášame naozaj skvelý a rýchly recept.
Grilovanie patrí k najpríjemnejším kulinárskym činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer.
Čakáte hostí s deťmi? Pripravte niečo lahodné aj pre ne - tento recept zvládne naozaj každý.
S dezertami sa dá krásne „vyhrať“, pracovať s farbami, vôňami a tvarmi a napokon ich príťažlivo naaranžovať. Vyžadujú si precíznejšiu prácu ako príprava iných jedál.
K moru sa možno tento rok nedostaneme, ale chute Stredomoria si môžeme užiť aj vo vlastnej kuchyni.
Španielska paella, anglický pastiersky koláč, ukrajinský boršč, cyperská baklava, švédske mäsové guľôčky, belgické vafle, slovenské halušky...
Výživné a zároveň ľahké, jednoduché, no pritom aj nápadité a pekné jedlá. Od rána až do večera ich môžeme pripravovať na slovenskú nôtu.
Vážia sa na gramy, a predsa dajú jedlu celkom inú chuť, vôňu, vzhľad, ba aj látky pre zdravie.
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí.
Paradoxy doby; v bufete vám naservírujú sviečkovicu s exotickým ovocím a v noblesnej drahej reštaurácii pohánkovú kašu.
Už naši prapradedovia vedeli, že hovädzie, hydinové, bravčové, jahňacie, králičie, divina či mäsko vodných živočíchov je zdrojom energie a zdraviu prospešných látok.
Jarná záhrada nám ponúka množstvo zeleniny plnej vitamínov. Ponúkame vám niekoľko receptov z tejto jarnej zeleninovej ponuky.
Kým niektoré druhy zeleniny sú ako bojovníci proti chorobám notoricky známe, u iných nám ich použitie často uniká. Napríklad také reďkovky.
Lahodný dezert zvládnu pripraviť aj začiatočníci, hotový je za 30 minút.
Jarná cibuľka je zvestovateľ jari. Mladá cibuľa, ktorú človek konzumuje ešte predtým, ako dozreje.
Nemusíme cestovať na druhý koniec zemegule za chutnými, zaujímavými jedlami. Slovensko ich má dosť. Aj vďaka bohatstvu úrodnej zeme a pestrosti jej plodov.
Koláčik do dlane. Na studeno i na teplo, na slano i na sladko. V rôznych farbách, chutiach, vôňach a napokon i vo veľkostiach.