Na jar sa všetko prebúdza, rozkvitá, hýri farbami a záhrada začne prinášať úrodu. Medzi prvé vitamínové bomby patrí hrášok, jahody či čerešne.
Čokoláda. Je asi naozaj len málo ľudí, ktorí jej čaru aspoň občas nepodľahnú. Aj tí, ktorí nemajú vrúcny vzťah k sladkostiam.
Apríl je v našich lesoch jedinečný – na mnohých miestach rozvoniava práve a len v tomto období medvedí cesnak. Jeho využitie v gastronómii je široké, zďaleka sa nekončí len populárnym pestom.
Vyskúšajte jednoduché recepty na polievky, kuracie soté, šaláty či obzerance.
Inšpirujte sa zdravými a chutnými jedlami, ktoré môžete pripraviť pre seba aj svoju rodinu. pomôžu vám aj s chudnutím, nie je potrebná žiadna drastická diéta.
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Podľa legendy je medvedí cesnak prvou rastlinou, ktorú medveď zožerie po prebudení zo zimného spánku, aby detoxikoval svoje telo.
Význam výživy pre zdravie je známy odnepamäti. V 5. storočí pred naším letopočtom Hippokrates vyhlásil: „Tvoja strava nech je tvojím liekom.“
Guláš patrí k stredoeurópskej kulinárskej tradícii a každý, kto ho robí, má naň svoj recept, aj keď základ je rovnaký.
Niekedy treba chuťové bunky potešiť aj jedlami, ktoré sú jedlami nášho detstva a mnohé z našich kuchýň a z jedálnych lístkov v podstate zmizli.
Nevľúdne počasie, lockdown a ešte aj médiá na nás chrlia samé jóbovky. Čo nám ale nikto nezoberie, to je možnosť pripraviť si doma chutné jedlo a skrášliť si deň malým pohostením.
Vianočné sviatky sa ešte len nedávno skončili a už tu máme fašiangy. Tie sa začínajú hneď po Troch kráľoch a sú obdobím zábavy, plesov a bálov. Teda doteraz vždy boli.
Tekvica hokaido má plnohodnotnú chuť, vďaka ktorej ju dokážete využiť práve pri varení alebo pečení, v slaných či sladkých receptoch. Inšpirujte sa tými našimi.
Zima je obdobím, keď uprednostňujeme skôr výdatnejšie jedlá. Možno s výnimkou obdobia po prelome rokov, keď sa mnohí snažia odčiniť stravovacie hriechy zo sviatkov.
Viete, ako pripraviť syrovú penu, feniklovú polievku, králika na panvici, penové pyšteky či vanilkové rožky? Poradíme vám, ako na to.
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo, pripravované s láskou a nadšením.
Nielen huby, kapusta či tekvica, ale aj slivky, hrušky, jablká, hrozno, orechy... Nestoja iba za experimentovanie v sladkej, ale aj v slanej a mäsovej kuchyni.
Slovenská, a predsa akoby exotická. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby, malá hydina nie je o presýtení žalúdka, ale skôr o delikatesách, zážitkovej gastronómii, mimoriadnej príležitosti.
Farebná, rôznorodá, prirodzená, plná chutí a radosti zo života. Práve pre tieto vlastnosti mi mexická kuchyňa – ako vydarený mix mayskej, aztéckej a španielskej kuchyne.
Pri príprave slaných dobrôt nemusíte čakať iba na slnečné lúče a teplé večery, dajú sa pripraviť počas celého roka.
Mäsko z vôd. A keďže sú slovenské vody rôzne – sladké, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie naše ryby majú storaké chute.