Kým prídu prvé mrazíky, stihne ešte v záhrade dozrieť nová zelenina. Teraz je ešte stále ten správny čas na výsev a výsadbu ďalšej úrody.
Jar patrí u nás najmä reďkovke. Jej „príbuzná“ vodnica, ktorá vyzerá ako väčšia biela reďkovka, je takmer úplne zabudnutá. A neprávom.
Vďaka sezónnej zelenine získa vaše telo množstvo vitamínov, podporíte trávenie a dokonca aj chudnutie.
Máte málo priestoru a najmä záhradkárskych skúseností? Aj úplný začiatočník si dokáže na balkóne alebo terase dopestovať vlastnú úrodu, keď sa spoľahne na tutovky. Zopár vám ich ponúkame.
Keď hovoríme o pálivých kuchyniach, akoby sme v mysli cestovali do rôznych kútov Ázie, Mexika či aspoň do Maďarska. Ale každý národ má aspoň jedno obľúbené pikantné jedlo.
Jarná záhrada nám ponúka množstvo zeleniny plnej vitamínov. Ponúkame vám niekoľko receptov z tejto jarnej zeleninovej ponuky.
Kým niektoré druhy zeleniny sú ako bojovníci proti chorobám notoricky známe, u iných nám ich použitie často uniká. Napríklad také reďkovky.
Reďkovky sa považujú za typickú jarnú zeleninu, ale nie je to celkom pravda, pretože k dispozícii sú po celý rok.
Zelenina, ovocie a svieže šaláty patria k letu. Ponúkame vám niekoľko receptov na šaláty, ktoré môžu nahradiť hlavné jedlo počas horúcich letných dní.
Biele, čierne, červené, žlté, fialové, dvojfarebné - také môžu byť reďkovky.
Sezóna jarnej zeleniny je tu. Vyskúšajte naše recepty z hrášku, reďkovky či s jarnou cibuľkou.
Malé červené guľaté buľvy sú nielen zdrojom sily, ale ideálne tiež oživia chlebík na olovrant alebo rôzne šalátové výtvory.
O benefitoch jarnej zeleniny rozhodne nemusíte pochybovať. Je plná vitamínov a dôležitých látok, ktoré zužitkuje naše telo.
Jar prináša na náš stôl potraviny nabité vitamínmi, minerálmi aj energiou.
Reďkovka, jeden z prvých zeleninových poslov jari, je síce možno skromná, ale nie bezvýznamná súčasť nášho jedálnehom lístka.
Čerstvá reďkovka, mladý hrášok, medvedí cesnak, špargľa či mrkva. Jar ponúka nášmu jedálničku príjemné a žiaduce osvieženie.
Kuracie mäso je ideálnym doplnkom šalátov, najmä k jarnej zelenine.
Po dlhom zimnom období, keď napriek ponuke hypermarketov organizmu predsa len chýba čerstvá zelenina z vlastnej záhrady, je tu obdobie bohaté na čerstvé plody.
Kedy inokedy, ak nie teraz! Sezóna reďkovky je práve v týchto mesiacoch a vy by ste ju určite nemali obchádzať.
Reďkovka je bohatým zdrojom vitamínu C, ochrancom našej imunity a dôležitého antioxidantu, ktorý chráni bunky ľudského tela pred voľnými radikálmi.