Pandémia rázne okresala tržby reštaurácií. Mnohé tak siahli po nepopulárnom riešení a upravili svoje ceny smerom hore.
MAREK HARBUĽÁK: Nechceme byť odkázaní na pomoc štátu. To však nie je možné v prostredí, v ktorom sa stále straší, vyhráža, alebo v ktorom sa zmätočne každý deň avizujú iné opatrenia.
IGOR DANIŠ: Boris Kollár a Igor Matovič hovoria, že sú obyčajní ľudia, že všetko robia iba pre nich. Zdá sa, že existujú rovní a rovnejší obyčajní ľudia, napríklad pri jedle.
IGOR DANIŠ: Doplácame na falošné optimistické vytváranie atmosféry, že kríza je za nami a podarilo sám nájsť finančné prostriedky na podporu a oživenie ekonomiky.
Nižšiu daň z pridanej hodnoty – aspoň dočasne, žiadajú reštaurácie. Zatiaľ bez výsledku.
Bez hostí. Také bolo leto pre väčšinu reštaurácií.
Nakoľko služby reštaurácií sa nariadením vlády obmedzili len na výdaj jedla a mnohé z nich ešte pred ním svoje prevádzky aj úplne zatvorili, vznikla iniciatíva portálu a aplikácie menucka.sk.
Podnikatelia už hlásia problémy, medzi nimi hlavne reštaurácie a cestovky.
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska chce vedieť, ako má plniť novú povinnosť, informovať o pôvode mäsa v jedálnych lístkoch.
Českí senátori na čele s Ivom Valentom uspeli s návrhom na zmenu ustanovenia, ktoré zakazovalo predaj cigariet a alkoholu na akciách pre mladistvých.