Od Nového roka sa zdaňovanie v reštauráciách výrazne skomplikovalo.
Ešte nie sme na takej úrovni, aby sme sa mohli nazývať turistickou veľmocou. Jednoducho nevieme po anglicky.
Do reštaurácií chodí menej ľudí.
Kategória Best of the Best oceňuje predchádzajúcich víťazov, a tí budú následne vylúčení z hlavného hlasovania.
Napríklad "Set chrumkavé cvrčky 3 x 15 g" stojí v tomto obchode 8,50 eura.
Na Slovensku vo februári 2023 medziročne vzrástla návštevnosť o takmer 1,6-násobne.
Jedlo dokáže vyvolať, potlačiť, zmeniť alebo kontrolovať naše emócie. Môže za to časť mozgu, nazývaná hypotalamus, ktorá riadi aj pocity hladu, smädu a podieľa sa na kontrole emócií.
Napriek tomu, že zábery vyvolali pohoršenie u verejnosti, pribudli odvtedy desiatky ďalších.
Ľudia na strave šetria, mnohé podniky zaviedli donáškové služby.
Najlepšie reštaurácie, šéfkuchárov, someliera a osobnosť gastronómie ocenil v nedeľu bedeker Gurmán na Slovensku, ktorý hodnotí reštaurácie Slovenska už 20 rokov. Po dvoch rokoch pandémie sa oceňovanie znovu konalo „naživo“v Bratislave.
Veľa reštaurácií opakované lockdowny neprežilo a tie čo zostali, majú veľké problémy, ale snažia sa aj tak fungovať najlepšie, ako sa dá.
Viac ako 40 % prevádzok aj po uvoľnení opatrení a otvorení muselo svoje prevádzky znova zatvoriť.
Nové pravidlá pre gastro prichádzajú od 19. januára.
Zhruba 30 percent ľudí navštívilo reštaurácie alebo pohostinstvá v čase, keď platil režim OTP.
Z aktualizovanej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vyplýva, že od pondelka 3. januára už môžu byť reštaurácie otvorené v režime OP.
Do reštaurácií sa dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali.
Svoje rozhodnutie porušiť protipandemické opatrenia odôvodňujú zúfalstvom.
Ak to pôjde takýmto tempom ďalej, o rok na Dušičky budeme zapaľovať sviečku aj za naše prevádzky, tvrdia predstavitelia hotelov a reštaurácií.
Gastrozdruženia a ich dodávatelia z iniciatívy #stálemámechuť protestovali pred Úradom vlády. Vyzývajú politikov, aby urýchlene spustila efektívne opatrenia, ku ktorým sa bez komplikovaných podmienok prevádzkovatelia dostanú.
Augustová návštevnosť hotelov a penziónov na Slovensku dosiahla rekordný počet domácich hostí.