Francúzske reštaurácie budú musieť od júla 2021 povinne poskytnúť hosťom na vyžiadanie škatuľky alebo vrecká na odnos zvyškov.
V reštauráciách a ďalších gastronomických zariadeniach v Rakúsku ani naďalej nefajčiarom ruže nepokvitnú.
Keď lastovičie hniezda doputujú do cieľa, do drahých reštaurácií, rozpúšťajú sa do podoby belavého želé, ktoré je základom pre dezerty, polievky a nápoje.
Reštaurácie môžu od 1. júna opäť ponúkať tatársky biftek. Počas letnej sezóny si tak ľudia môžu oficiálne vychutnať "tatarák".
Rezort dopravy plánuje prideľovať certifikáty, ktoré by vypovedali o poskytovaných službách. Majú znížiť počet reklamácií.
V roku 2004 dalajláma v liste čínskym partnerom firmy KFC upozornil aj na kruté zaobchádzanie s hydinou, ktoré protirečí tibetským hodnotám.
Bryndzové halušky slané iba spolovice alebo dochutené bylinkami. Reštaurácie by ich mali od decembra ponúkať len také. Od tohto termínu budú nielen kuchári, ale aj pekári povinní menej soliť.
V boji proti podávaniu lacných brazílskych kurčiat deťom v školských jedálňach pomôže aj zníženie DPH. Jedálne platia za suroviny vrátane DPH a tak im pokles dane pomôže.
Michal Králik, spolumajiteľ reštaurácie, považuje vypisovanie alergénov slovom na jedálnom lístku za úradnícke rozhodnutie, ktoré sťaží život podnikateľom.
Prečítajte si zopár dobrých rád, kam sa ísť v Chorvátsku najesť, komu zavolať v prípade núdze, ale aj to, ako sa vystrojiť na pláž, aby ste predišli zraneniu.
MARIÁN REPA: Gastrolístky sú požehnaním i prekliatím. Vďaka nim si ľudia zvykli chodiť na obed do reštaurácií. Vďaka nim majú emitenti miliónové zisky.
Prevádzkovatelia reštaurácií chcú dať stop gastrolístkom. Niektorí z nich už dnes odmietajú prijať stravný lístok z dôvodu vysokých provízií pre gastrolístkové firmy
Zákon, ktorý vláda pripravovala od vlaňajška, je výsledkom mnohoročných diskusií o škodlivosti fajčenia.
České ministerstvo zdravotníctva dokončilo návrh, ktorý má zakázať fajčenie v reštauráciách a baroch, kde sa podáva jedlo.
19. február by si nemali nechať ujsť milovníci maďarskej kuchyne.
Pracovníci stravovacích zariadení v roku 2013 zarábali priemerne 576 eur v hrubom, o rok 616 eur. Najmenej rástli mzdy v oblasti sociálnej starostlivosti.
Dlhé čakanie na bloček, nevrlý čašník, prst namočený v polievke či slabo vychladené pivo v pohári s mydlovou príchuťou.
Muž so zdravým sebavedomím ženám imponuje, ale pri arogancii či drzosti väčšina bežných žien zavelí spiatočku.
Hotelová reštaurácia má odjakživa svoj typický nedostatok – že je hotelová.
Obedové menu v slovenských reštauráciách sú presolené, majú vysokú energetickú hodnotu, obsahujú veľa tukov a bielkovín. Zistili to hygienici, ktorí skontrolovali 797 reštaurácií.