Posledných sedem rokov konzumácia bravčoviny na Slovensku trvale stúpala.
Španielska paella, anglický pastiersky koláč, ukrajinský boršč, cyperská baklava, švédske mäsové guľôčky, belgické vafle, slovenské halušky...
Baza čierna – osobitne jej kvet bol a je jednou z obľúbených bylín ľudového liečiteľstva. Kvet bazy má príjemnú, sladkastú až medovú vôňu.
Pred samotným nákupom a kuchynskou úpravou mäsa by sme mali poznať niekoľko pravidiel pre správny výber mäsa a ďalšie spracovanie.
Povolená dávka mäsa pre dospelého človeka je dvakrát týždenne. Ovocie a zelenina negatívne účinky nevyvážia.
Pri príprave rezňov môžete experimentovať a pripravovať ich na rôzne spôsoby.
Prírodné či obaľované rezne, dajú sa pripravovať z rôznych druhov mäsa.
V mnohých krajinách sveta patrí steak medzi najobľúbenejšie pochúťky.
Alebo inak: Najhoršia kombinácia pre chudnutie. Tvrdí to odborník na výživu, MUDr. Igor Bukovský.
Vyprážaný rezeň, karfiol, syr. Jedlá, ktoré sú obľúbené a napriek tomu, že lekári ich konzumovať neodporúčajú, vzdať sa ich nechceme.
Dobroty zo starého Rakúsko-Uhorska pretrvávajú v jedálničku dodnes. Ak ich chcete pripraviť, je dosť možné, že budete potrebovať nasledovné.