Vláda týmto nariadením reaguje na dlhodobé sťažnosti mäsopriemyslu.
Posledných sedem rokov konzumácia bravčoviny na Slovensku trvale stúpala.
Španielska paella, anglický pastiersky koláč, ukrajinský boršč, cyperská baklava, švédske mäsové guľôčky, belgické vafle, slovenské halušky...
Baza čierna – osobitne jej kvet bol a je jednou z obľúbených bylín ľudového liečiteľstva. Kvet bazy má príjemnú, sladkastú až medovú vôňu.
Pred samotným nákupom a kuchynskou úpravou mäsa by sme mali poznať niekoľko pravidiel pre správny výber mäsa a ďalšie spracovanie.
Povolená dávka mäsa pre dospelého človeka je dvakrát týždenne. Ovocie a zelenina negatívne účinky nevyvážia.
Pri príprave rezňov môžete experimentovať a pripravovať ich na rôzne spôsoby.
Prírodné či obaľované rezne, dajú sa pripravovať z rôznych druhov mäsa.
V mnohých krajinách sveta patrí steak medzi najobľúbenejšie pochúťky.
Alebo inak: Najhoršia kombinácia pre chudnutie. Tvrdí to odborník na výživu, MUDr. Igor Bukovský.
Vyprážaný rezeň, karfiol, syr. Jedlá, ktoré sú obľúbené a napriek tomu, že lekári ich konzumovať neodporúčajú, vzdať sa ich nechceme.
Dobroty zo starého Rakúsko-Uhorska pretrvávajú v jedálničku dodnes. Ak ich chcete pripraviť, je dosť možné, že budete potrebovať nasledovné.