Začiatok júla je časom, keď začíname zbierať zrelé egreše. Kedysi rástli v každej záhrade, dnes sa k nám opäť vracajú. Čo prinášajú moderné odrody?
Ríbezle sú zdravým ovocím so všestranným využitím. V kuchyni ich najlepšie využijeme pri príprave dezertov a múčnikov.
Vína z červených aj čiernych ríbezlí, džemy, sirupy, bublaninu a ďalšie ríbezľové špeciality môžete ochutnať v sobotu 15. júla na podujatí Ríbezľový Devín.
K Devínu už aspoň sto rokov patrí aj ríbezľové víno a tamojšia vinárska tradícia je ešte staršia. Pod Devínskym hradom pestovali vinič už Kelti?
Sezóna letného ovocia sa blíži - chutné plody, ktoré nie sú nabité cukrom. Poznáte ich?
Páli to, svrbí to, brní to a začína sa to na o - čo to je? No predsa opar.
Studené vlhké mesiace prinášajú so sebou kašeľ, sopeľ a bolesti hrdla. Ako si pomôcť bez lekára?
Malé Zlievce už takmer desať rokov voňajú v lete malinami a ríbezľami. Dedinka s 285 obyvateľmi sa do povedomia dostala pestovaním tohto ovocia.