Nezaberá veľa miesta, chutí deťom aj dospelým a dokáže roky rodiť bez chemických postrekov.
Kľúčová starostlivosť, na ktorú sa často zabúda - ovocné kry vám poďakujú bohatou úrodou.
Na citlivých odrodách múčnatka úplne zničí úrodu.
S príchodom jari nastáva čas venovať zvýšenú pozornosť ovocným drevinám.
Praktický návod, ako vyvážiť živiny a dosiahnuť kvalitnú úrodu drobného ovocia.
Aby bola úroda tohto ovocia bohatá aj o rok, musíte teraz spraviť týchto 5 vecí.
Červené ríbezle, odborníkom známe aj pod latinským názvom Ribes rubrum, sú malé, kyslé bobule.
Drobné ovocie je na pestovanie nenáročné, no škodce môžu kry či stromčeky riadne potrápiť.
Majú tiež diuretický účinok - čistia telo od škodlivých látok.
Obrali ste úrodu a viac sa nestaráte? Robíte značnú pestovateľskú chybu.
Ovocné stromčeky stoja desiatky eur. Rozhodne sa preto neoplatí, pri ich kúpe riskovať.
Jeho plody dozrievajú v lete, nemusia byť po chuti každému. No kto po nich siahne, ten urobí veľa pre svoje zdravie.
Rezom ovocných stromov a krov ovplyvňujeme ich rast aj rodivosť. No nie je jedno, kedy a akým spôsobom režeme.
Ideálne ovocie pre začiatočníkov, ktoré nepotrebuje veľa. Na jar stačí len pár úkonov, aby kríky bohato rodili.
Začiatok júla je časom, keď začíname zbierať zrelé egreše. Kedysi rástli v každej záhrade, dnes sa k nám opäť vracajú. Čo prinášajú moderné odrody?
Ríbezle sú zdravým ovocím so všestranným využitím. V kuchyni ich najlepšie využijeme pri príprave dezertov a múčnikov.
Vína z červených aj čiernych ríbezlí, džemy, sirupy, bublaninu a ďalšie ríbezľové špeciality môžete ochutnať v sobotu 15. júla na podujatí Ríbezľový Devín.
K Devínu už aspoň sto rokov patrí aj ríbezľové víno a tamojšia vinárska tradícia je ešte staršia. Pod Devínskym hradom pestovali vinič už Kelti?
Sezóna letného ovocia sa blíži - chutné plody, ktoré nie sú nabité cukrom. Poznáte ich?
Páli to, svrbí to, brní to a začína sa to na o - čo to je? No predsa opar.