Nenechávajte ju vychladnúť na linke, hneď s ňou do chladničky.
Ryža patrí medzi najvšestrannejšie potraviny, dá sa pripraviť na slano, rovnako tak aj na sladko – ako predjedlo, hlavné jedlo aj dezert.
Aby sme si doma urobili pravé risotto, ako od Taliana, treba dodržať niekoľko zásad. Prvým krokom k úspechu je výber ryže.
Žijeme v rýchlom svete plnom stresu. Čoraz častejšie vyhľadávame chvíle, keď sa môžeme zastaviť, prísť na iné myšlienky. Nuž a obed by mal byť jednou z nich.
Gaštan jedlý má v kuchyni všestranné využitie. Vhodný je do slaných aj sladkých receptov.
Vďaka svojej farebnosti a vzhľadu je nezameniteľnou súčasťou mnohých jesenných receptov.
Lahodné zelené lístky medvedieho cesnaku, plné vitamínov a minerálov, sa dajú upraviť na mnoho spôsobov.
Lúpanie výhonkov špargle závisí od toho, o aký druh ide. Pri zelenej a fialovej špargli šúpeme iba dolnú tretinu výhonkov. Pritom tenkú šupku lúpať ani nemusíme.
Sezóna jarnej zeleniny je tu. Vyskúšajte naše recepty z hrášku, reďkovky či s jarnou cibuľkou.
Ak cvičíte, vaše telo potrebuje kvalitné bielkoviny, aby vaše svalstvo nestrádalo. Pripravte si lahodný recept.
Fenikel používa ľudstvo ako korenie, zeleninu aj ako liek veľmi dlho. Jeho arómu i liečivé účinky oceňovali všetky pradávne kultúrne národy.
Vôňa pečených gaštanov väčšinou pripomenie vianočné sviatky, pochúťky z jedlých gaštanov si však môžeme dopriať po celý rok.
Tekvicové hody vo vašej kuchyni? A prečo nie, veď práve táto surovina hrá prím v jesennom období. A chutí skvelo.
Pripravte si chutný jarný obed so špargľou.
Jarná sezóna v záhrade doslova láka k ochutnávaniu takých dobrôt ako je mladá cibuľka, šalát či jarný hrášok.