Čo je vlastne dôležité mať na pamäti pri výbere a kúpe tuniakových konzerv?
Mäsko z vôd. A keďže sú slovenské vody rôzne – sladké, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie naše ryby majú storaké chute.
Aby sme rybu (každú, nielen tú vianočnú) zbavili rybieho zápachu, ponoríme mäso na niekoľko hodín do mlieka alebo ho pokvapkáme citrónom či octom.
Prešporské dobroty sa zrodili z bohatstva kraja a zvyklostí panských dvorov.
Treska je dravá ryba, ktorá má biele, netučné mäso, ktoré sa pri príprave v rúre môže ľahko vysušiť.
Ľahké rybacie či hydinové mäso sa dá rýchlo upiecť, grilovať aj dusiť.
Čerstvá či mrazená ryba, každá sa dá pripraviť na desiatky chutných spôsobov.
Ryby bývali a ešte aj sú na našom stole zriedkavejšie ako iné mäso, pravda, s výnimkou štedrovečerného kapra.
Ani nie pätina Slovákov si dopraje raz týždenne rybu. Mesiac po Vianociach, sa väčšina ľudí vracia k svojmu tradičnému jedálnemu lístku, na ktorom chýbajú ryby.
Na stôl ľudí z regiónov okolo Dunaja sa dostávali a dostávajú ryby vo väčšej miere ako v iných oblastiach.
Vyskúšajte pripraviť ľahké rybie mäso storakých chutí.
Kvalita rybieho mäsa nie je závislá len od druhu ryby, ale má na ňu vplyv mnoho ďalších faktorov.
Poradíme vám, aby dobroty z morských i sladkovodných rýb a darov mora boli lahôdkou na vašom tanieri.
Prezradíme vám, prečo sú kuracina a rybacina ideálnymi pri rôznych diétach.