Denné užívanie vitamínu D a omega-3 mastných kyselín z rybieho oleja znižuje výskyt autoimunitných ochorení u ľudí starších ako 50 rokov.
Hoci má cvičenie pri zhadzovaní nadbytočných kilogramov tuku zásadný význam, počítať pri redukcii nadváhy je treba aj s vybranými druhmi potravín.
Zápalom pľúc súvisiacim s ochorením COVID-19 môže podľa českého Štátneho zdravotného ústavu pomôť predchádzať rybí tuk a vitamín D.
Kým mladí potrebujú pre svoj rast veľké množstvo bielkovín a vitamínov, zdravie seniorov dokáže chrániť úzka skupina výživných látok. V akých potravinách sa skrývajú?
Rybí tuk je síce zdravý, ale dnešné morské ryby sú vraj plné chemikálií. Medzi najobľúbenejšie patrí losos. Je losos ryba plávajúca v mori chémie?
Nie je to delikatesa, ale na to sme si už pri extrémne zdravých potravinách tak trochu zvykli.