Odborníci odporúčajú konzumovať zhruba 20 kg rybacieho mäsa ročne. Realita pokrivkáva. V tomto ohľade máme stále čo doháňať a mnohí z nás to robia práve na Vianoce.
Či už dávate prednosť bravčovému, hydine alebo rybám, dôležité je, aby ste pri nákupe vedeli, čo je dôležité a vybrali si dobre.
Sezóna byliniek je tu, čo s nimi?
Mäsko z vôd. A keďže sú slovenské vody rôzne – sladké, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie naše ryby majú storaké chute.
Mäso v letných receptoch si vyžaduje len zdravšie formy úpravy. Vhodné je biele králičie, hydinové či rybacie mäso.
Aj pri ľahkom letnom jedle si môžu prísť mäsožravci na svoje.
Rybacie mäso malo kedysi v slovenskej kuchyni silné zastúpenie. Návrat k nemu je prirodzený, len si treba osvojiť pár trikov a rád.
Rybie menu na slovenskom štedrovečernom stole sa mení. Okrem kapra a filé býva hlavným rybím chodom pstruh, losos, ale aj dnes čoraz vzácnejšie ryby ako zubáč, šťuka, sivoň či sumec.
Vyskúšajte pripraviť ľahké rybie mäso storakých chutí.
Kvalita rybieho mäsa nie je závislá len od druhu ryby, ale má na ňu vplyv mnoho ďalších faktorov.