Hnedá alebo biela ryža? Nový výskum spochybňuje zaužívané pravdy o tom, čo by malo byť na našom tanieri.
Nenechávajte ju vychladnúť na linke, hneď s ňou do chladničky.
Namiesto chrumkavej bagety či krajca chleba často v snahe dosiahnuť štíhlu líniu siahame po iných sacharidových alternatívach. Napríklad aj tých z ryže. Môžeme ich však považovať za zdravé?
Pri zhadzovaní kilogramov sa im zbytočne vyhýbame. Niektoré potraviny a živiny majú horšiu povesť ako si zaslúžia, o iných zase vieme primálo.
Pri bohatej ponuke vlasových prípravkov by ste si mohli povedať, že nebudete skúšať žiadne zaručené recepty "starých mám".
Dobrá správa pre cukrovkárov a srdciarov. Menej známa „sestra“ bielej ryže ponúka ľuďom so srdcovocievnymi ochoreniami a diabetom množstvo benefitov.
Ryžu v mnohých prípadoch vnímame len ako vyplnenie taniera. Avšak vo výžive a v stravovaní jej patrí plnohodnotné miesto.
Včelí med patrí medzi najfalšovanejšie potraviny na svete. Najčastejšími podvodmi sú primiešavanie sirupov z cukrovej trstiny, kukurice či ryže.
Ryža patrí medzi najvšestrannejšie potraviny, dá sa pripraviť na slano, rovnako tak aj na sladko – ako predjedlo, hlavné jedlo aj dezert.
Neexistuje na svete hádam potravina, ktorá by bola v kuchyni tak hojne využívaná ako ryža. Dá sa jesť ako príloha, hlavné jedlo aj ako dezert.
Jedna z najrozšírenejších povier je, že olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. To však nie je pravda.
Kuchynské panvice a riady sa robia z rôznych materiálov a s každým treba inak zaobchádzať.
Olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. Táto veta sa traduje desaťročia – a nie je pravdivá, resp. týka sa len panenského oleja lisovaného za studena.
Vianoce sú obdobím, keď sa v mnohých domácnostiach robí vaječný likér, ale čo s vaječnými bielkami?
Geneticky modifikovaná ryža s obsahom niekoľkých antihypertenzných peptidov znižuje vysoký krvný tlak.
Čaj o piatej. Chvíľa zastavenia, oddychu, zlom medzi dňom a večerom. Nemusíme byť Angličanmi alebo obyvateľmi Ázie, aby sme si vedeli vychutnať čaj.
Kokos je všestranná plodina. Je to ideálna potravina, hoci dnes už vieme, že predsa len nie je taký zdravý, ako sa istý čas verilo.
Ideálnym pomocníkom v mnohých domácnostiach je hlinený pekáč s vekom zvaný rímsky hrniec. Jeho kúzlo objavujú milovníci zdravého varenia.
Ak vám kravské či kozie mlieko príliš nevoňajú, vyskúšajte ich rastlinné varianty. Hodia sa skvele na varenie, pečenie aj na prípravu osviežujúcich drinkov.
Metódu, ako z ryžových šupiek získať prírodný oxid kremičitý, vyvinuli vedci z Technickej univerzity v Liberci (TUL).