Apríl je v našich lesoch jedinečný – na mnohých miestach rozvoniava práve a len v tomto období medvedí cesnak. Jeho využitie v gastronómii je široké, zďaleka sa nekončí len populárnym pestom.
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Podľa legendy je medvedí cesnak prvou rastlinou, ktorú medveď zožerie po prebudení zo zimného spánku, aby detoxikoval svoje telo.
Ak sa po sviatkoch veziete na vlne zdravej stravy a chudnutia, tento recept je pre vás ako stvorený.
Šalátom nikdy nič nepokazíte. Ide o rýchle a zdravé jedlo, ktoré sa dá pripraviť na tisíc rôznych spôsobov. S jednou ingredienciou však vždy chutí o čosi lepšie.
Čo ste mali dnes na obed vy? Šalát? A čo k nemu? Alebo vás zlákali lahodné cestoviny?
Leto praje aj ľahkým a lahodným šalátom. Použite sladký melón a prekvapte vašich hostí.
Leto je čas voňavých paradajok. Žltých, červených, malých aj veľkých! Tu je recept na farebný paradajkový šalát a bazalkou, gréckym jogurtom a zaujímavou zmesou korení.
Počas leta sa nalaďte na ľahšie jedlá, vyskúšajte niečo nové. Používate v kuchyni kuskus? Možno by ste mali... Tu je lahodný recept na letný šalát.
Šalát je skvelé jedlo s nízkym obsahom sacharidov. V lete, počas sezóny čerstvého ovocia a zeleniny, môžeme po ňom siahnuť denne v rôznych lahodným obmenách.
Prekvapte vašich hostí počas spoločného grilovania novou chuťou! Prinášame melónový recept.
Šalát už dnes nie je len o zelených listoch, uhorke, cibuli či octovom náleve. A pri stolovaní nehrá iba úlohu prílohy alebo predjedla.
Leto, príjemný večer a ľahký šalát... Ak vám dochádza inšpirácia, ako a čo v šalátovej mise zmiešať, máme pre vás lahodný tip.
Grilovanie patrí k najpríjemnejším kulinárskym činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer.
Teplé obdobie a zeleninové šaláty patria k sebe. Chutný obed či ľahká večera tak môže byť na vašom stole naozaj často.
Jarná záhrada nám ponúka množstvo zeleniny plnej vitamínov. Ponúkame vám niekoľko receptov z tejto jarnej zeleninovej ponuky.
Ak ste doma a neviete, čo nové by ste pripravili sebe či rodine, vyskúšajte fenikel. Jeho chuť si buď zamilujete, alebo...
Púpave oprávnene patrí miesto na jarnom stole - v tomto období najmä jej listom. Nie je to obyčajná burina, ako ju vníma našinec.
Už takmer desať storočí pred naším letopočtom starí Egypťania uctievali a konzumovali figy. Dnes sú dostupné v čerstvej i v sušenej podobe kedykoľvek a kdekoľvek.
Po bohatom sviatočnom hodovaní si naše telo žiada odľahčenie. Ponúkame niekoľko receptov na šaláty.
Pred pečením možno trochu špeciálne ochutiť samotné mäso kapra. Jedna možnosť je napríklad treným cesnakom, rascou a trochou zázvoru.