Mandarínky treba skladovať samostatne, počas zrenia sa z nich uvoľňuje etylén, ktorý pôsobí na iné ovocie, ktoré sa potom rýchlejšie kazí.
Ryby ani šalátu sa počas štedrovečernej večere vzdať nemusíte. Ale zvoľte ľahšiu verziu, ponúkame recept.
Karfiol patrí na slovenský stôl. Je obľúbený nielen u dospelých, ale získal si veľkú popularitu aj u detí. A prospieva zdraviu.
Nemať mrkvu ako súčasť jedálneho lístka sa dnes vari ani nedá. Vďaka svojej príjemne sladkej chuti je základnou surovinou rozmanitých jedál.
Jeseň prináša chutné tekvice - tak prečo si z nich nepripraviť napríklad šalát? A skvelá večera je hotová!
Tohtoročná úroda hrušiek je viac ako štedrá. Sladké ovocie je skvelou pochúťkou, ktorá je najdostupnejšia práve počas jesene.
Kapustu je možné využiť v studenej aj teplej kuchyni mnohými spôsobmi.
Aj v našich domácich pomeroch máme na dosah ruky nielen unikátny zdroj vitamínov a minerálov, ale doslova elixír zdravia.
Na záver prázdnin vrcholí zber paprík, ktoré vynikajú nielen svojou rozmanitosťou, ale aj mnohými spôsobmi kulinárskeho využitia.
Uhorky poznáme väčšinou zo šalátu, no môžme z nich pripraviť aj chutné studené polievky.
Uhorky sa pestujú po celom svete, ale ich najväčším producentom je Čína. Mladé uhorky vyrastajú s tŕnistou šupkou, ktorá sa v priebehu rastu zjemní.
Sezóna chutných paradajok je plnom prúde. Pripravte si z nich šalát - pridajte nektarinky a citrónovú trávu, ponúkame recept.
Rebarboru najčastejšie konzumujeme upravenú na sladko, ale hodno ju skúsiť aj ako prílohu k mäsu alebo v šalátoch.
Šalát už dnes nie je len o zelených listoch, uhorke, cibuli či octovom náleve. A pri stolovaní nehrá iba úlohu prílohy alebo predjedla.
Valeriánka poľná alebo inak polníček v kuchyni nahradí rôzne druhy šalátov.
Je to trochu netradičná bylinka valeriánka poľná, ľudovo nazývaná polníček, rastie u nás vo voľnej prírode, chutnejšie sú však záhradné odrody.
V kuchyni kôpor patrí k rybám a varenému mäsu, k surovej zelenine, do mliečnych omáčok a polievok, nátierok a šalátov.
Kôpor voňavý je dôverne známou bylinou. Veď kto by aspoň raz v živote neochutnal kôprovú omáčku.
Na jahody sa všetci tešia. Kuchári o to viac, že nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ich predurčujú aj do zážitkovej gastronómie.
Predstavitelia zdravotníctva dávajú epidémiu spôsobenú baktériou E-coli (escherichia coli) do súvislosti z rímskym šalátom vypestovaným v meste Yuma v Arizone.