Aby poskytla bohatú úrodu, potrebuje dobre vyživenú pôdu. Môže sa vysádzať od konca decembra až do konca marca.
Šalotka je v kuchyni decentnou alternatívou bežnej cibule. Pri varení však pozor na jeden dôležitý rozdiel. Zároveň je žiaduce poznať špecifiká týkajúce sa jej výsadby, starostlivosti a uskladnenia.
Šalotka má jemnejšiu chuť ako cibuľa, preto ju šéfkuchári uprednostňujú.
Cibuľa šalotka patrí k menším druhom cibule. Má štipľavú chuť, o niečo menej intenzívnu ako obyčajná cibuľa. Používa sa v studenej i teplej kuchyni.
Pre niekoho príliš sladké, pre iného neodolateľná ovocná pochúťka. Ponúkame niekoľko receptov pre využitie hrušiek v kuchyni.
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa dlžní.