Ešte stále je sejba semien aktuálna rovnako, ako vysádzanie sadzačky.
Vysievanie cibule sa vzhľadom na neskoršiu využiteľnosť úrody rozhodne oplatí.
Žltá, biela, červená, zo sadzačky alebo osiva. Zimná, ozimná, šalotka aj maxi. Poznáte všetky?
Nie je ničím výnimočným, že vydrží uskladnená aj dva roky bez toho, aby vypučala.
Aby poskytla bohatú úrodu, potrebuje dobre vyživenú pôdu. Môže sa vysádzať od konca decembra až do konca marca.
Šalotka je v kuchyni decentnou alternatívou bežnej cibule. Pri varení však pozor na jeden dôležitý rozdiel. Zároveň je žiaduce poznať špecifiká týkajúce sa jej výsadby, starostlivosti a uskladnenia.
Šalotka má jemnejšiu chuť ako cibuľa, preto ju šéfkuchári uprednostňujú.
Cibuľa šalotka patrí k menším druhom cibule. Má štipľavú chuť, o niečo menej intenzívnu ako obyčajná cibuľa. Používa sa v studenej i teplej kuchyni.
Pre niekoho príliš sladké, pre iného neodolateľná ovocná pochúťka. Ponúkame niekoľko receptov pre využitie hrušiek v kuchyni.
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa dlžní.