Syry je najlepšie uchovávať v chladničke vo vlhkej vreckovke, tie s plesňou je potrebné vždy skladovať osobitne a ak uchovávate syr v potravinovej fólii, meňte ju každé dva dni.
Tušili ste, že niektoré druhy ovocia a zeleniny sa "nemusia"? Ako teda správne skladovať ovocie a zeleninu, aby si čerstvosť udržali čo najdlhšie?
Poznáte 5 zásad pre bezpečnejšie potraviny? Je lepšie skladovať ovocie a zeleninu v chladničke, alebo mimo nej? Prečo je v chladničke ovocie dole a syry hore?
Viete správne zabaliť a uschovať zvyšky jedál? Osvojte si základné pravidlá.
Či už kompletné jedlo, alebo jeho zvyšky. Ako zariadiť, aby sa vám nič nepokazilo?
Aj nesprávne skladovanie potravín sa v značnej miere podpisuje pod enormné plytvanie jedlom.
Považujete šupky z cibule za odpad? Vyhodiť ich je najjednoduchšie, ale je to chyba. Pozrite sa, aké využitie môžu mať.
Viete, ako počas horúcich dní skladovať majonézu či dresing? A čo pokrájanú zeleninu? Tu sú odporúčania:
Na výlet si zabaľte jedlo, na ktoré sa budete tešiť od začiatku túry. Nenáročné na prípravu, bez rýchlo sa kaziacich surovín.
Jedným zo základných predpokladov úspechu grilovačky je dobré korenie na grilovanie. Kvalitné grilovacie korenie jedlo nádherne rozvonia a príjemne dochutí.
Pre zachovanie kvality uskladnených potravín a úsporu energie na ich chladenie, treba obsah chladničky pravidelne kontrolovať.
Mnohým potravinám vyhovuje na skladovanie chladnička, iné je lepšie uskladniť v suchej komore.
Vybrať zeleninu z chladničky a mať ju čo najčerstvejšiu. Máte podobné sny? Skúste tieto triky.