Uskladnenie byliniek môže byť jednoduché – napríklad nadrobno nasekanými bylinkami naplníme nádobky na ľad a zalejeme rozpusteným maslom.
Poznať značky a symboly uvedené na plastových obaloch a výrobkoch je pre spotrebiteľa dôležité.
Sezóna zberu ovocia a zeleniny je v plnom prúde. Najmä tie ovocné plody sa na nás doslova sypú.
Už roky sa píše o tom, že med by sme nemali dávať do príliš horúceho čaju. Je to naozaj tak?
Fazuľa si vyžaduje dlhý čas varenia, preto sa z praktického hľadiska oplatí uvariť viac. Spotrebuje sa rovnaké množstvo energie, ako by sme varili len 200 gramov.
Potraviny počas tepla rýchlejšie podliehajú skaze. Treba preto dbať na ich správne skladovanie, v opačnom prípade si možno privodiť i hnačkové stavy.
Po vychutnávaní veľkonočných dobrôt treba pamätať aj na správne balenie a skladovanie jedál, ktoré sa nezjedia naraz.
Z potuliek po lese si prinesiete plný košík húb a pri pohľade na ne vám srdce kričí od radosti. Doma ich však treba spracovať. Viete, ako na to?
Včelstvá nám ponúkajú med rôznych vôní, farieb a chutí.
Skladovanie je hotová veda. Niektoré ovocie či zelenina si žiada chlad, iné vlhkosť a ďalšie zase izbovú teplotu.
Poradíme vám, aby dopestovaná úroda nevyšla navnivoč.
Napriek jednoduchej príprave z nich vždy vykúzlime vždy iný zážitok. Dnes ich pripravíme s mäsom, zajtra so zeleninou, potom s rybou alebo na sladko...
Huby sú surovinou, za ktorou sme ochotní podnikať príjemné a zároveň užitočné lesné túry.
Huby dodajú jedlu osobitú vôňu a chuť, ale v sezóne aj punc romantiky.
Leto nám poskytuje množstvo čerstvých surovín na prípravu ľahkých jedál.
Leto nie je len časom zavárania. Popri práci s ovocím a zeleninou pri sporáku sa veľmi často upierame aj k druhej alternatíve - zamrazovaniu.
Možno robíte niektorú z chýb, vďaka ktorej vašej vôni stále niečo chýba.
Cesnak má výsadné miesto nielen v našej kuchyni, ale účinná je aj klasická kombinácia potraviny a ľudovej medicíny.
Jednou z najčastejších chýb v domácnosti je skladovanie potravín, ovocia či zeleniny.
Aby nám tekvice skutočne dlho vydržali,treba ich vedieť správne skladovať.