Sklovina - toto najtvrdšie tkanivo v ľudskom tele je dostatočne pevné, aby odolalo prerazeniu, ale súčasne dosť pružné, aby neprasklo.
Chcete sa lacno dopracovať k bielym zubom? Toto sú tri prírodné alternatívy, ktoré pomôžu vybieliť zuby a veľa nestoja.
Toto je päť najčastejších chýb, ktoré robíme pri čistení zubov.
Žiarivý úsmev môže povedať viac ako tisíc slov. Otázka na vás: Staráte sa o svoj chrup dostatočne?
Nové poznatky: Strava bohatá na sacharidy mala spôsobiť domorodcom z Brazílie už pred tisíckami rokov diery v zuboch.
Smoothie z čerstvého ovocia a zeleniny, sladkosti, víno a sekt majú viac spoločného, ako sa na prvý pohľad zdá. Kyseliny, ktoré obsahujú, škodia našim zubom. Aj keď to s čistením preháňame.
Zubná erózia, strata ochranného povlaku skloviny: Podľa najnovšej štúdie zvyšuje ich riziko častá konzumácia týchto potravín.
Britská asociácia zubárov varuje: Prosecco nebezpečne útočí na zubnú sklovinu. Ako ho naďalej piť a napriek tomu zuby ochrániť?
Ale áno, prečo nie? Aj pri čistení zubov sa môžeme dopustiť chýb, a to hneď niekoľkých!
Škrípete v noci zubami? Tento problém by ste nemali brať na ľahkú váhu! Ak odborne nazývaný bruxizmus dlhodobo pretrváva, škodí!
V USA oficiálne zrušili odporúčanie dočisťovať zuby dentálnou niťou. Jej pozitívny účinok sa podľa nich nedokázal.
Niekedy otravujú život (napríklad v zubárskom kresle), sú však veľmi dôležité. Naše sliny v ústach.
Voda z vodovodu, zelený čaj, mlieko, minerálka či vodka - to všetko sú tekutiny, ktorým sa naše zuby potešia.
Trápia vás citlivé zuby? Zafarbené zuby? Nápoje hrajú pri zdraví zubov veľkú rolu. Tu je päť najlepších.
Červené víno, balzamiko či čierna káva - o tom, že tieto potraviny farbia zubnú sklovinu, nikto nepochybuje. Ktoré ďalšie majú rovnakú schopnosť?
Čo viac urobiť pre pekný úsmev? Vyberajte potraviny správne.
To, že zub rozbolí, môže mať veľa príčin. Tu je niekoľko "hriechov", ktorých sa počas bežného dňa dopúšťame. A naše zuby trpia.
Nepáči sa vám farba vašich zubov? Čo na ňu môže vplývať?
Čistenie zubov je naša rutinná činnosť. Napriek tomu je v nej ešte veľa nezodpovedaných otázok.
Studená zmrzlina, horúca káva či "lepkavá" sladkosť? To všetko sú nepriatelia zubov, na ktorých zareagujú po svojom. Bolesťou.