Starostlivo vyberajte víno aj koreniny, strážte teplotu kuchynským teplomerom.
Čo prinesie čaju pár kvapiek levanduľového oleja či štipka kardamónu? Čo môžeme do obľúbeného nápoja ešte pridať?
Počas zimy si namixujte zimné smoothie - lahodný koktejl s jablkami, škoricou a vanilkou.
Skombinujte chuť ginu s pomarančom, jablkami a škoricou. Nápoj na chladný večer oceníte.
Dodá šmrnc jablkových koláčom, roziskrí chuť nápojov a poteší zmysly. Seniori dokážu zo škorice získať viacero ďalších benefitov.
Už takmer desať storočí pred naším letopočtom starí Egypťania uctievali a konzumovali figy. Dnes sú dostupné v čerstvej i v sušenej podobe kedykoľvek a kdekoľvek.
Jasne žltá dula s výraznou vôňou je dnes menej známym ovocím a najmä mladí o nej možno ani nepočuli.
Pri klesajúcich teplotách nás nezahreje len sveter, teplá vetrovka a šál. Pomôžu aj potraviny, ktoré majú schopnosť zahriať zvnútra.
Čítajte, prečo je toto korenie také zdravé a na čo dávať pri konzumácii pozor.
Zvýšená hladina cukru je príznakom cukrovky. Znížiť ju je možné aj prirodzeným spôsobom. Toto je desať tipov, ako na to.
Rebarbora sa pestuje po celý rok v rôznych častiach sveta a je dostupná v akejkoľvek sezóne. V mnohých krajinách sa považuje za zeleninu, ale klasifikuje sa ako ovocie.
Pri skúmaní takmer sedemdesiatich bylín sveta vedci dospeli k prekvapujúcemu záveru. Prvenstvo si medzi nimi jednoznačne uchmatla škorica.
Zdrojom látok podporujúcich libido sú najmä rastliny. V kuchyni nájdeme rozmanité afrodiziaká - škoricu, vanilku, muškátový orech, oriešky či ženšen.
Problémom s upchatými cievami môže byť koniec. Oživte svoj jedálniček cenovo dostupnými potravinami.
Vôňa škorice je pre toto ročné obdobie jednou z najtypickejších. A čo farba? V šatníku s ňou rozhodne nešliapnete vedľa.
Z jedlých plodov ruže šípkovej sa dá variť čaj, pripravovať sirup, džem, kompót, víno či likér.
S letom prichádza strach, že deodorant prestane účinkovať a žiaden nemáme po ruke. Hoci ľudia, čo cestujú mestskou dopravou, sa často pýtajú, či toto slovo vôbec niekto pozná...
Jahody bohaté na minerály aj vitamíny majú svoje miesto v ľudovom liečiteľstve aj na našom stole.
Nebojte sa pri varení použiť červený grep a vyťažte z neho to najlepšie, čo ponúka pre zdravie.
Ak máte radi sladenú kávu a z akýchkoľvek príčin nemôžete používať klasický cukor, stačí do vody, z ktorej budete pripravovať kávu, dať kúsok škoricovej kôry.