Spomínaná látka sa nachádza v mnohých, ľahko dostupných potravinách a s ľudským telom v primeranom množstvo dokáže takmer zázraky.
Sú chutné, výživné a zdravé. Pochádzajú z tropických oblastí, no dajú sa pestovať aj u nás, pretože nemajú vysoké nároky.
Na jednej strane jedálneho lístka sú potraviny, ktoré nadúvanie vyvolávajú. No našťastie všetko v prírode má aj svoju druhú stranu.
Bataty, alebo sladké zemiaky ako znie ich druhé pomenovanie, sa dlho považovali za exotiku. Zdá sa však, že táto éra sa skončila, keďže už dlhšie sú súčasťou bežnej ponuky oddelení zeleniny v supermarketoch.
Od augusta až do októbra zbierajú úrodu pestovatelia batátov, plodín známych aj ako sladké zemiaky. Pod ich vcelku nepríťažlivým zovňajškom sa ukrýva nielen chutný, ale aj veľmi zdravý obsah.
Ak cítite, že ste v strese, je prirodzené hľadať úľavu. Našťastie existujú jedlá, ktoré vám môžu pomôcť stres uvoľniť.
V slovenských domácnostiach majú svoje pevné miesto klasické zemiaky. Ale čo tak vymeniť ich aspoň príležitostne za sladké zemiaky?
Nielen nízky glykemický index sladkých zemiakov (batatov) by vás mal presvedčiť, aby sa na vašom tanieri objavili častejšie.
Bataty alebo sladké zemiaky majú charakteristický podlhovastý tvar a po uvarení alebo upečení sa vyznačujú sladkou chuťou.
Jesenné večery sú ako stvorené na experimenty! Exotické chute vás navyše zahrejú, prinášame recept.
Wellness nie je len cvičenie, je to životný štýl založený na správnom stravovaní a dostatočnom pohybe.
Na jednom ostrove Papuy Novej Guiney nepoznajú akné. Odpoveď je v špeciálnej "kitava" strave.
Potravinové neznášanlivosti, alergie, diéty - je veľa dôvodov, kedy z jedálnička trvalo alebo dočasne vylúčime chlieb. Trápi vás dilema, čím ho nahradiť?
Všade čítame o tom, že sacharidov v strave prijímame viac než dosť. A aj keď nechudneme, mali by sme ich príjem znížiť na minimum.