Sú lahodné ovocie s bohatou históriou a mnohými zdravotnými výhodami. Slivky, ktoré sú momentálne na pultoch, sa oplatí zaradiť do jedálnička.
Navonok celkom obyčajné ovocie, ktoré by nemalo chýbať v našom jedálničku, v kuchyni, ale aj ako vhodný liek.
Podľa odborníkov z ÚKSÚP v Bratislave je početnosť dospelcov kolísavá, ale presahuje kritické hodnoty.
Spočiatku len drobná chybička krásy môže signalizovať problém, ktorý vás pripraví o úrodu.
Ovocné stromčeky stoja desiatky eur. Rozhodne sa preto neoplatí, pri ich kúpe riskovať.
Jeseň je ideálny čas na výsadbu mladých ovocných stromov. Treba to stihnúť ešte pred prvými mrazmi. Ktoré stromy a kde sadiť? Pred čím je potrebné ich najviac chrániť?
Slivky sú nielen chuťovo výborné, ale aj zdrojom zdraviu prospešných živín, obsahujú vitamín C, provitamín A a vitamíny skupiny B, z minerálov napríklad draslík, horčík či fosfor.
Slivka patrí k lídrom hnutia odporu. Vybrať z nej kôstku je nevyhnutné, no býva to niekedy ťažké. Ako zbaviť slivku tvrdého jadra a nepoškodiť dužinu?
Aj vy milujete jedlá, ktoré vám pripomínajú detstvo? A čo dezerty? Tak na dva z nich máme pre vás recept.
S jesenným ovocím stojí za to experimentovať nielen v sladkej, ale aj mäsovej kuchyni.
Slivky, hrušky, jablká..., nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú pod ťarchou ovocia.
Slivka síce nie je príliš bohatá na vitamín C, zato je klenotom z hľadiska obsahu vitamínov skupiny B.
Na pultoch obchodov nájdete chutné ovocie už dlhší čas, ale chutné a zrelé plody sliviek sa v týchto dňoch nájdu aj v mnohých slovenských záhradách.
Slivky sú zdrojom celého radu látok, ktoré sú pre náš organizmus veľmi cenné - glukózy, sacharózy či vlákniny a pektínov.