Tradičný spôsob prípravy jedál našej kuchyne možno inovovať a použiť suroviny, ktoré majú práve sezónu - napríklad rôzne druhy zeleniny a rôzne bylinky.
Nemusíme cestovať na druhý koniec zemegule za chutnými, zaujímavými jedlami. Slovensko ich má dosť. Aj vďaka bohatstvu úrodnej zeme a pestrosti jej plodov.
Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote sme „fičali“ celé detstvo.
S bryndzou sa dajú tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá i delikatesy zážitkovej gastronómie.
K jedinečnej slovenskej kuchyni patrí bryndza, ale aj žinčica či oštiepok.
Bryndza stelesňuje našu národnú kuchyňu. Ako sa dostane až na náš stôl?
Nič viac nám v kuchyni netreba. Môžeme skúšať, kombinovať a vymýšľať. Tak sa rodia nové zaujímavé jedlá, ktoré by hádam chutili aj našim prababičkám.
História slovenskej kuchyne má ruky "omočené" v chudobe, veď veľká časť klasických slovenských pochúťok má korene v časoch skromnosti a biedy.
Urobte si z tradičných slovenských surovín zážitok z modernej gastronómie.
Liptovské babičky varili nie draho, pritom však chutne a pestro.
Ľudia zo všetkých kútov sveta, ktorí si zaľúbili slovenskú kuchyňu, sa stretli na kurze varenia a pripravovali slovenské jedlá. Pozrite sa s nami na ich osudy.
Slovensko sa pýši pokladmi v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy či halušky.
Kapusta a zemiaky sú nenahraditeľnou súčasťou slovenskej kuchyne.
Existuje veľké množstvo receptov na výrobu domácej údenej slaniny, ktorá má výnimočné postavenie v tradičnej slovenskej kuchyni.