Poradíme vám, aké víno vybrať k tradičným vianočným jedlám.
Uplynulo tridsaťpäť rokov od novembra 1989, keď sa na Slovensku začala písať najnovšia z vinárskych kapitol. V ére moderného vinohradníctva je výnimočná.
Svetová metropola krásnych umení Paríž vzdala veľký hold slovenskému vínu.
Slovenskí vinári znova potvrdili, že dorábajú vína na špičkovej svetovej úrovni. Na najprestížnejšej medzinárodnej súťaži vín Vinalies Internationales Paris získalo Slovensko 81 medailí.
Desať vín v desiatom ročníku Národného salónu vín, z toho dvaja šampióni v najprestížnejších kategóriách bielych a červených suchých vín, taká je vizitka Martina Pomfyho.
Slovenskí vinári so svojimi vínami žnú jeden úspech za druhým. A nielen to. Svojimi vinohradmi a priľahlými stavbami zveľaďujú priestor a menia našu krajinu.
Predstavujú nový prúd v slovenskej vinárskej tvorbe. Žitavské vinice dosiahli úspech, aký sa nepodaril ešte ani jednému slovenskému vinárstvu.
Na Slovensku vzniklo celé pokolenie vinárov, ktorí od základu zmenili podobu slovenského vína. Generáciu rizlingu pozná celé Nemecko aj svet.
JOZEF SEDLÁK: Keď pred vyše desiatimi rokmi Američan Robert Parker, svetová degustátorská hviezda, upozornil na kvality slovenského rizlingu, zdalo sa, že nadlho pôjde o ojedinelý úspech Miroslava Petrecha.
To, o čom sa v závere minulého roku špekulovalo, nabralo v predchádzajúcich mesiacoch reálne kontúry.