Minister Takáč vyjadril spokojnosť s výrobnými a distribučnými kapacitami slovenských pekárov, ktoré podľa neho postačujú na zásobenie celého slovenského trhu.
Sú zdravšie čerstvé alebo dopekané pekárenské výrobky?
Tvrdenie pekárov, že by hravo zvládli dovážaný objem vyrobiť na Slovensku, je nepravdivé, tvrdí Martin Krajčovič.
Domáce výrobné kapacity pekární by pritom hravo dokázali pokryť dopyt reťazcov na Slovensku.
Slovenský zväz pekárov navrhuje vláde riešiť zdanenie práce u výrobcov základných potravín, najmä však príplatkov za prácu v noci, cez víkendy a štátne sviatky.
Ľudia si myslia, že takzvané domáce zákusky sú lepšie ako tie z cukrárne. Je to naozaj tak?
Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov tvrdí, že štát na nich absolútne zabudol a zvažujú štrajkovú pohotovosť.
Novela zákona o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami rozhádala politikov aj výrobcov.