Pri pitnom režime nezáleží len na tom, koľko pijete, ale aj na tom, čo pijete. Pretože čistá voda telu nemusí úplne stačiť. Čo by teda mal obsahovať pitný režim zdravej ženy?
Znížite hlavne riziko srdcovo-cievnych ochorení.
Zoznam vhodných a nevhodných vôd z hľadiska obsahu sodíka.
Ktoré sú potraviny s nízkym obsahom sodíka?
Namiesto chrumkavej bagety či krajca chleba často v snahe dosiahnuť štíhlu líniu siahame po iných sacharidových alternatívach. Napríklad aj tých z ryže. Môžeme ich však považovať za zdravé?
Poteší chuťové bunky a vyčarí úsmev na tvári. Otázkou však je, či dokáže dodať telu dostatočné množstvo výživných látok a či spôsobuje priberanie na váhe.
Je skutočne potrebné v honbe za zdravím meniť zaužívané zvyky a vyberať si nové spôsoby stravovania?
Obohatiť stravovacie návyky o jedlá z húb znamená nielen pestrejšiu paletu chutí na tanieri, ale predovšetkým nový zdroj dôležitých prvkov, ktoré potrebujete k zdraviu.
Aj veľa dobrých vecí vie spôsobiť veľké problémy. Dobrým príkladom je voda, bez ktorej telo do pár dní vypovie funkciu, no ak sa príliš „prelievate“ môže to skončiť neslávne.
Keď žalúdok volá po jedle, dajte si pozor čo mu ponúknete na zahnanie hladu. Existujú niektoré druhy potravín, ktoré vyvolajú chuť na ďalšie maškrtenie.
Opuch rúk, nôh, členkov a dokonca aj zväčšovanie obvodu pásu. Telesnú hmotnosť môže opticky zvýšiť naviazanie nadbytočnej vody v organizme. Ako si s tým poradiť?
Slaná látka netradičnej farby. Himalájska soľ predstavuje balzam pre ľudské zdravie. Oceňuje sa ako prírodná medicína i skvelý liek.
Rozlúčme sa s únavou a sezónnymi ochoreniami. Kokosová voda má účinky všelieku. A vďaka nízkemu obsahu kalórií si nachádza svoje miesto aj v redukčných diétach.
Krémová pasta s lahodnou vôňou sezamu zvaná hummus si svoje uplatnenie pomaly nachádza aj v našej kuchyni, a to vo forme dipov, nátierok či kaše.
Prečo ďalší prísun alkoholu opicu len dočasne odsunie a ktoré sú lepšie prostriedky proti alkoholovej opici?
Chuť čerstvého chleba a pečiva je neodolateľná. Výskumníci z Veľkej Británie upozorňujú, že jeho prílišná konzumácia môže viesť k zvýšenej hladine sodíka v tele.
Tichý zabijak, ako sa často medzi laikmi vraví hypertenzii, nemá s niektorými druhmi potravín šancu.
Chuť čerstvého chleba a pečiva je neodolateľná. Výskumníci z Veľkej Británie však upozorňujú, že jeho prílišná konzumácia môže viesť k zvýšenej hladine sodíka v tele.
Soľ nielenže mnohým jedlám zvýrazňuje chuť, ale je aj dôležitá pre správne fungovanie určitých funkcií tela. Ale pozor, príliš veľa či príliš málo soli môže telu škodiť.
V prípade, že bolia svaly, horčík sa považuje priam za zázračný prostriedok. Avšak vedci na to nemajú žiaden dôkaz.